Често се смятаме за подготвени за ситуации, като спукване на

...
Често се смятаме за подготвени за ситуации, като спукване на
Коментари Харесай

Как да реагираме при опасна ситуация на пътя

Често се считаме за готови за обстановки, като пръсване на гума, удар в камък или пожар по време на придвижване, само че действителността сочи друго. Подобни проблеми се подценяват от водачите на моторни транспортни средства и могат да доведат до съдбовни последствия.

„ Камъкът постоянно е зад завоя и би трябвало да се вземе бързо решение. Моят съвет е при дребен размер да се премине с автомобила върху него без да се настава с гумата, тъй като това може да докара до пръсване или деформиране на джантата. Ако е огромен обаче, би трябвало да се избегне. При пътен знак за падащи камъни би трябвало да имате подготвеност, също предлагам да се заобикалят сходни сектори “, разяснява рали първенецът и учител в НСА Димитър Илиев.

Острите ръбове на дупките са най-опасни, тъй като гумата влиза в тях на спирачка и натоварена. Това може да докара до пръсване, крива джанта или щета в окачването и важи също по този начин за всяка една грапавина, в това число лежащ служител на реда. Затова е нужно да се отпусне спирачката, с цел да се разтовари предната част на колата. „ В ралитата имаме специфична техника за прекосяване през неравности, стопираме до последния миг и по-късно на тях подаваме газ. Естествено не желая това от водачите, само че най-малко да отпускат спирачката “, добавя Илиев.

 Как да реагираме при рискова обстановка на пътя (ВИДЕО)

Епизодът, който ви демонстрираме по-долу разкрива какво се случва при пръсване на гума със скорост 90 км/ч. Автомобилът потегля встрани и задачата да водача е да " отвърна " и да го насочи в права посока.

При спукана гума би трябвало първо да се намерения за сигурността, което включва избор на безвредно и равно място за прекъсване, слагане на сигналната жилетка, активиране на ръчната спирачка, слагане на светлоотразителен триъгълник и камък зад диагоналната на спуканата гума.

Ако работната температура стане доста висока, никога не би трябвало да се отваря капачката на радиатора. Препоръчително е стартиране на парното, което ще охлади малко системата. Препоръчително е да проверявате пожарогасителя всяка година. Лекият автомобил изгаря за от 5 до 7 мин и пожар може да бъде загасен единствено с по-голям пожарогасител. Колите с газови уредби би трябвало наложително да се обезопасят при чувство на миризма от загоряло с изключение на запалването и се задейства защитния клапан. Вижте повече.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР