Често се случва, че увлечени от динамичното ежедневие, забравяме да

...
Често се случва, че увлечени от динамичното ежедневие, забравяме да
Коментари Харесай

Идеи за лека вечеря

Често се случва, че увлечени от динамичното всекидневие, забравяме да се храним вярно. Сутрин изпиваме чаша кафе, на обяд хапваме сандвич, а вечер се тъпчем до спукване, с цел да компенсираме гладуването денем.

Правилно е на вечеря да не се преяжда и да вечеряте най-малко два часа преди лягане. Лесна лека вечеря можете да хапнете, в случай че решите да сготвите дробчета с чери доматчета и зеле.

Необходими артикули: 300 грама пилешки дробчета, 12 доматчета чери, 150 грама зеле, половин зелена салата, 4 супени лъжици олио, 1 супена лъжица оцет, 2 скилидки чесън, сол и черен пипер на усет.

 Пилешки Дробчета

Дробът се нарязва на дребни късчета и се запържва на тиган до подготвеност. Зелената салата и зелето се нарязват и се смесват. Доматите чери се срязват на половинки.

Приготвя се сос от олио, оцет и чесъна, нарязан на ситно. Сосът се посолява и се поръсва с черен пипер. Зелето, салатата и дробчетата се смесват, поливат се със сос и се украсяват с доматчета.

 Печени Зеленчуци

Сьомгата със зеленчуци е изискана и лека вечеря. Необходими артикули: 320 грама стек от сьомга, 300 грама домати, 300 грама краставици, 1 чушка, 1 перо зелен лук, 2 клонки магданоз и 2 клонки копър, 4 листа от салата, 50 грама майонеза, 1 супена лъжица лимонен сок, сол и черен пипер на усет.

Сьомгата се соли и се поръсва с черен пипер, завива се във фолио и се пече 10 минути. Краставиците, доматите и чушката се нарязват, както и зеленият лук, салатата и зелените подправки.

Зеленчуците се смесват, прибавя се майонезата и се поставя в паница. Сьомгата се вади от фурната, охлажда се, поставя се върху зеленчуците, поръсва се с лимонен сок и се сервира.

Най-лесното и леко ядене за вечеря е зеленчуци, запечени на скара или плоча. Напръскайте с по няколко капки зехтин разнообразни зеленчуци, нарязани на филийки - тиквички, патладжани, домати. Нарежете на половинки лук и го запечете. Сервирайте със соев сос.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР