Често обществото си задава въпроси за емблематични фигури от властта,

...
Често обществото си задава въпроси за емблематични фигури от властта,
Коментари Харесай

Кои емблематични фигури от властта бяха обвинени и какво се случва днес с тях?

Често обществото си задава въпроси за емблематични фигури от властта, против които прокуратурата е повдигала обвиняване. Вкарани ли са същите в пандиза след неоправдателна присъда? Съдени ли са изобщо и в случай че не, има ли информация за какво? Осъдили ли са тези фигури България за нарушени права?
Днес ще ви преставим фигурата на Георги Харизанов, който постоянно виждате като коментатор в разнообразни телевизионни студия. Според обява на 24chasa.bg от 25.04.2014 година за Харизанов се твърди следното: Георги Харизанов има влезнала в действие присъда за изнудване по член 213 а, ал.1. Присъдата е издадена от Софийски областен съд и е влезнала в действие на 15 април 2005 година. Харизанов е наказан на две години условно, с три години изпитателен период и санкция от 1000 лв..

През 2011 година той си вади документ, че е оправдан.През ноември същата година от министерството на земеделието го назначават в борда на "Напоителни системи " ЕАД. Той обаче премълчава пред министъра,че към този момент е осъждан и че има две висящи обвинения- за опасност с ликвидиране към млада жена и кражба на 53000 лв.. По второто обвиняване е оневинен от Софийски градски съд, а за първото 24 chasa.bg не дава информация по какъв начин е завършило. Харизанов признава, че през оня интервал няма приключено висше обучение, както и че е позволил неточност като е споделил, че е учил през 1988 година в Датския лицей. През 2013 година Харизанов и още двама членове на борда на "Напоителни системи " АД са арестувани за сключването на неизгодна договорка, от която за сдружението са настъпили обилни вреди. Харизанов е "заключен " до началото на април идната година когато е освободен от съда против парична гаранция от 7000 лв.. По-късно Георги Харизанов декларира в предаването на Сашо Диков в Нова телевизия, че ще съди страната. Ние не намерихме информация за заведено такова дело против България, както и не намерихме информация за почнало дело, за което същия е бил арестуван. В края на април 2014 година медиите оповестиха, че Георги Харизанов е пребит свиреп и е с заплаха за живота.
Към днешна дата Харизанов оглавява телевизия Европа и постоянно е следен в телевизионни излъчвания, където е определян като политолог. Ние не разполагаме с информация в кое висше образователно заведение се е дипломирал и дали изобщо се е дипломирал като подобен? Важно е да се знае, че всеки е почтен до доказване на противното с влезнала в действие присъда. Към днешна дата няма данни за нова неоправдателна присъда против Георги Харизанов, не разполагаме и с данни Георги Харизанов да е осъдил България за нарушение на правата му.
В идващ материал ще ви срещнем със ориста на друга емблематична персона от властта.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР