Чешкото правителство ще поиска от парламента удължаване на извънредното положение

...
Чешкото правителство ще поиска от парламента удължаване на извънредното положение
Коментари Харесай

Чешкото правителство иска удължаване на извънредните мерки

Чешкото държавно управление ще изиска от Народното събрание удължение на изключителното състояние поради ковид до 25 май, съобщи " Ройтерс ", като се базира на чешката осведомителна организация ЧТК.

Обявеното изключително състояние, чийто период изтича на 30 април, дава опция на държавното управление да лимитира напредването на хората и да прекратява активността на търговски обекти. Правителството съобщи по-рано, че възнамерява да смекчи множеството от признатите ограничения против пандемията от ковид в интервала до 25 май. Чешкото държавно управление ще анулира рестриктивните мерки за свободно напредване от петък и ще разреши на групи до 10 души да се срещат на публични места, разгласи чешкият здравен министър Адам Войтех, съобщи БНР.

Ускоряването на проектите за облекчение на ограничаващите ограничения е във връзка със стабилизирането на броя на новозаразените с ковид в Чехия. До 25 май ще бъдат отворени всички магазини, заведения за хранене и хотели. Това разгласи през днешния ден министърът на индустрията и търговията Карел Хавличек. В Чехия бяха въведени фрапантни ограничения за ограничение на разпространяването на ковид. Бяха затворени магазини и учебни заведения, лимитирано бе напредването на хората денем, а маските станаха наложителни на обществени места. Поради спада на новите случаи през последните дни чешките управляващи имат намерение поетапно да подвигат рестриктивните мерки в интервала от тази седмица до 8 юни - график, подложен на критика като прекомерно муден от бизнес лобитата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР