Чешкият тенисист Иржи Лехецка триумфира за първи път в своята

...
Чешкият тенисист Иржи Лехецка триумфира за първи път в своята
Коментари Харесай

В истинска титанична битка: Лехецка спечели своята първа титла в АТП, надделявайки срешу Дрейпър в Аделаида

Чешкият тенисист Иржи Лехецка победи за първи път в своята кариера в шампионат от АТП сериите- АТП 250 в Аделаида, преди началото на Откритото състезание на Австралия. Той съумя да победи на финала коравият великобританец Джак Дрейпър с 4:6 6:4 6:3 за 2 часа и 4 мин. 

Двубоят започва доста добре и за двамата, като всеки вземаше своето подаване в първите 4 гейма. При резултат 2:2, британецът имаше три благоприятни условия за пробив и при първата си такава съумя да пробие съперника си. Това бе и повратната точка в първия сет, защото Лехечка не съумя да върне пробива. 62-рият в АТП ранглистата имаше опция да затвори сета при 5:3 в своя изгода, откакто водеше в гейма с 30:40, само че противникът му не се даде толкоз елементарно и съумя да си вземе сервис гейма посредством доста акуратен бекхенд по правата. В последна сметка Джак завоюва сета с 6:4, след безапелационната си игра. 

Във втората част страхотното показване на левичария от Англия продължи, само че и равнището на игра от страна на Лехечка се подвигна внезапно. Усещаше доста положително възприятие към топката и огромна част от дългите разигравания се печелеха от него. В едно от най-красивите и хубави разигравания в дуела, при резултат 1:2 за чеха, Дрейпър през цялото разиграване се защитаваше и връщаше невъзможни топки, откакто беше натискан от самото начало. Успя да надхитри съперника си и съумя да вземе по този начин значимата точка, която можеше да се окаже и пробив за Иржи. При резултат 4:5, когато британецът трябваше да си вземе подаването, той рухна психически и загуби вторият сет. Докато при международният номер 32 ръката не трепна и съумя да направи пробива, с който и изравни резултата в сетовете. 

След като позволи пробив в самия завършек на втория сет, играещият с лява ръка тенисист, позволи пробив още при започване на последния решителен трети сет и Иржи Лехечка поведе с 2:0 гейма. Пропукването при започване на сета се оказа съдбовно за Дрейпър и купата в Аделаида беше извоювана от 22-годишния чешки играч, който печели първата си купа в АТП тура. 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР