Чешкият милиардер Петр Келнер е единственият кандидат за активите на

...
Чешкият милиардер Петр Келнер е единственият кандидат за активите на
Коментари Харесай

Чешкият милиардер Петр Келнер купува БТВ Медиа Груп?

Чешкият милиардер Петр Келнер е единственият претендент за активите на Central European Media Enterprises (CME) - притежател на "БТВ Медиа Груп ", оповестяват две словашки издания. На финала на търга за активите на CME съперник на Келнер е била американската компания Discovery. Щатското сдружение обаче към този момент не се интересувало от договорката.

Изданието HN прецизира, че договаряния се водят от март, а договорката може да бъде завършена през идващия месец. В обявата се споделя, че съглашението за активите на Central European Media Enterprises е трябвало да бъде подписано през юли или август, само че ще има закъснение до септември, евентуално заради спор за цената. От информацията в словашките медии излиза наяве, че CME договаря за продажбата на всичките си активи в района.

През юли 2018 година капиталовото сдружение PPF на Петр Келнер закупи "Теленор България ". Тогава PPF заплати на норвежката Telenor общо 2.75 милиарда евро за бизнеса в България, Сърбия, Черна гора и Унгария.

Петр Келнер бе измежду претендентите в наддаването за активите на "Нова броудкастинг груп ". PPF подписа съглашение с предходния притежател на NOVA телевизия, само че не получи съответното надзорно утвърждение от Комисията за защита на конкуренцията. В последна сметка "Нова броудкастинг груп " бе добита от братята Кирил и Георги Домусчиеви за сумата от 185 млн. евро.

Очаквайте подробности
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР