Чесънът, както и лукът наближи ли пролетта пускат корени и

...
Чесънът, както и лукът наближи ли пролетта пускат корени и
Коментари Харесай

Никога не изхвърляйте покълналия чесън, голяма грешка е!

Чесънът, както и лукът наближи ли пролетта пускат корени и зелени кълнове. Много хора изхвърлят този зарзават, мислейки че е изгубил изгодите и усета си.

Всъщност това е непростима неточност. В покълналите скилидки чесън се съдържат хранителни субстанции, които липсват в нормалния чесън. В него се съдържат цялостен набор атантиоксиданти: алицин, алиин и диалил дисулфид.

Защо би трябвало да ядете покълнал чесън?

В процеса на поникване в чесъна има нови ензими с мощно деяние, способни да се опълчват на доста болести. Дори и на усет зелените пера са по остри и с богат мирис. Полезно е да се ядат покълнали скилидки чесън всеки ден при понижен имунитет и вирусни болести.

Много тинктури се вършат от чесън с цел да пречистват кръвоносните съдове и да възстановяват работата на сърцето. Но покълналият чесън в такива случаи не е нужно да се накисват, упорстват или запарват – взимайте и яжте!

Покълналият чесън в националната медицина се предлага за приложимост, за попречване на инсулт и кръвни съсиреци. Той ще помогне при натравяне, предотвратява развиването на злокачествени кафези, почиства организма от канцерогени. Антиоксидантите на покълналият чесън са в положение да спрат прибързано клетъчното стареене и появяването на бръчки.

Как да ядем покълнал чесън?

Домашният чесън е по-полезен от закупения. Бъдете деликатни, в супермаркетите китайския зарзават постоянно се среща със подозрително качество. Най-добре е сами да си покълнете чесъна, създавайки удобни условия за появяването на зеленина. Преди приложимост срежете чесъна на половина и се уверете, че кълнът има богат цвят, не е черен и не стартира да гние.

Добавете му обичаната ви фалшификация за ястия, без да прибягвате до топлинна обработка. Имайте поради, че покълналият чесън има повече заостреност на усет, в сравнение с елементарният. Диетолозите постоянно поучават да се ядат покълнали зърна от грах, репички, копър и люцерна. Тези храни съдържат доста растителни протеини, витамини и антиоксиданти.

Споделете тази потребна информация с другари!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР