Чесънът е широко използван в приготвянето на храни и ястия.

...
Чесънът е широко използван в приготвянето на храни и ястия.
Коментари Харесай

Лечебната сила на чесновия чай

Чесънът е необятно употребен в приготвянето на храни и ястия. Освен това има и своите лечебни свойства. Лекарствените съединения, които се съдържат в чесъна, са с антибактериално, антивирусно, противогъбично и антиоксидантни свойства.

Чесънът е цялостен с витамини и хранителни субстанции. Някои от тези витамини са В1, В6, С, манган, калций, мед, селен и доста други витамини и минерали.

Чаят от чесън също е толкоз потребен, колкото самият чесън.

Чесновият чай има доста преимущества. За да се възползвате от тези преимущества, би трябвало да се пие постоянно и в естествени дози.

Може да се каже, че чесънът е извънредно потребен за здравето на сърцето. Спомага за циркулацията на кръвта, предотвратява развиването холестерола и сърдечни болести. За възстановяване на сърдечно-съдовата система и попречване на болести се предлага дневно да се яде 1-2 скилидки намачкан чесън. Ако пък се употребява чай от чесън, изгодите са още по-големи.

Чесънът понижава риска от високо кръвно налягане и систоличното кръвно налягане. Улеснява притока на кръв, уголемява кръвоносните съдове. Поради това приемът на една чаша чай от чесън балансира хипертонията.

Според направени изследвания хората, страдащи от ревматичен артрит, би трябвало да одобряват чеснов чай. Значително понижава болката и признаците от сходни болести. Благодарение на антиоксидантните и противовъзпалителните си свойства оказва помощ при понижаване на възпалението при артрит, унищожава ензимите, които повреждат хрущяла.

Чесновият чай е източник на витамините В6 и С, минерали, селен и магнезий. Благодарение на тях укрепва и ускорява имунната система. Също по този начин усъвършенства минералната абсорбация.

С антибактериалните си свойства чесновия чай оказва помощ при простуда и кашлица. Действа като антивирусно и антибиотично средство. Приемът на чай понижава инфекциите на горните дихателни пътища. Също по този начин е потребен за астмата и бронхита. Бори се с хроничния бронхит, кашлица и храчки.

 Чеснов чай

Чесновият чай се бори с гъбичните инфекции. Помага при битката с кандида, бори се с другите форми на алергията.

През сезона на алергиите наложително всекидневно се предлага чеснов чай.

Помага при зъбобол, само че може да е противен за венците.

Чесънът предизвиква храносмилането, контролира действието на стомаха. Той подтиква стомашната лигавица да създава стомашни сокове.

Чесновият чай прочиства организма от отрови и защищава черния дроб.

Но би трябвало да се обърне внимание, че приемът на подобен чай може да провокира раздразнение и парене зад гръдната кост в храносмилателния тракт. Не бива да се прекалява с приема му.

Чесновият чай може да забави прогресията на растежа на раковите кафези.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР