Червеното цвекло е получило статут на суперхрана и с основателна

...
Червеното цвекло е получило статут на суперхрана и с основателна
Коментари Харесай

8 огромни ползи на сока от цвекло, които да си припомните

Червеното цвекло е получило статут на суперхрана и с основателна причина. Тези корени са цялостни с хранителни субстанции, вода и на практика нямат мазнини. Мнозина се кълнат, че една порция дневно е задоволителна за възстановяване на цялостното здраве и дългоденствие. И сокът от цвекло е също толкоз потребен, колкото и зеленчукът.

Въпреки че този повсеместен зарзават може да се яде недопечен, варен или под формата на мариновано цвекло, елементарно е да го включите в всекидневието си като сок.

8 аргументи да започнете да пиете сок от цвекло през днешния ден

Хранителна мощ на цвеклото

 8 големи изгоди на сока от цвекло, които да си припомните

Ако хемоглобинът ви е невисок, околните ви може би към този момент са ви предложили да включите цвекло в диетата си. Червеното цвекло има впечатляващ хранителен профил и се смята за електроцентрала на храненето. То съдържа съвсем всички витамини и минерали, нужни на човек, само че също по този начин е много непретенциозно във връзка с калориите. То е добър източник на калий и фолати. Също по този начин съдържа нитрати и пигменти, растителни съединения, които имат редица изгоди за здравето. Те са виновни за усъвършенствания хемоглобин - изгода на цвеклото, с която е известно.

Съвет: Започнете с малко, увеличавайте приема постепенно. С всичките си хранителни субстанции сокът от цвекло може да се окаже много мощен и храносмилателната система може да се нуждае от известно време, с цел да свикне с него.

По-добро здраве на сърцето

Редовната консумация на сок от цвекло може да способства за по-добро сърдечно-съдово здраве. Нитратите в цвеклото се трансформират в нитратни оксиди, които уголемяват кръвоносните съдове, което води до намаление на кръвното налягане, като се грижи за една от водещите аргументи за сърдечна непълнота, пристъпи и инсулти. Хранителните субстанции като флавоноидите също оказват помощ за поддържане на холестерола под надзор. Също по този начин може да помогне за възстановяване на мускулната мощ при хора със сърдечна непълнота.

Съвет: Поради тези аргументи всеки, който има ниско кръвно налягане, би трябвало да се съветва с лекаря си, преди да реши да се впусне в постоянна консумация на сок от цвекло.

Червеното цвекло прави чудеса за здравето на мозъка

 8 големи изгоди на сока от цвекло, които да си припомните

Нитратите, присъстващи в цвеклото, подкрепят притока на кръв, помагайки в битката с естествените последствия от стареенето. Увеличеният приток на кръв би означавал повече кръв и затова кислородът се дава на мозъка, повишавайки цялостното му действие и здраве. Те също са богати на желязо, което в допълнение оказва помощ. Проучванията демонстрират, че потреблението на цвекло може да ограничи резултатите от анемия и даже деменция. Някои изследвания също по този начин сочат усъвършенствана работа на челния лоб, частта от мозъка, виновна за когнитивното мислене, държание и памет.

Съвет: Други съставки, зеленчуци или плодове (като горски плодове), които поддържат мозъчната функционалност, също могат да се прибавят към сока от цвекло, в случай че това е съществена грижа.

Противоракови свойства на аленото цвекло

Беталаините, които са антиоксиданти, присъстващи в цвеклото, могат да се окажат ефикасни против някои ракови клетъчни линии. Смята се, че беталаините са почистващи свободните радикали, те оказват помощ за локализиране и заличаване на нестабилни кафези в тялото. Въпреки че проучванията по тематиката са много лимитирани, те също са много обещаващи. Със своите антиоксиданти и противовъзпалителни свойства, дружно с хранителното наличие, цвеклото може да се окаже жизненоважно помощно средство за попречване или битка с рака.

Детокс за черния дроб и стомаха със сок от цвекло

Сокът от цвекло може да се окаже мощен детоксикатор както за черния дроб, по този начин и за стомаха. Антиоксидантите в цвеклото могат доста да понижат токсините, които към този момент участват в черния дроб и даже могат да оказват помощ за попречване на по-нататъшно струпване на същите. Той предотвратява натрупването на мастни киселини и подтиква чернодробните кафези, което може да способства за детоксикацията им. Въпреки че потреблението му като сок ще понижи наличието на фибри в цвеклото, то въпреки всичко може да има своя обективен дял и да облекчи или предотврати запека. Той също по този начин контролира киселините в стомаха, подпомагайки храносмилането.

Сокът от цвекло усъвършенства издръжливостта при извършения

 8 големи изгоди на сока от цвекло, които да си припомните

Тъй като потреблението на цвекло може да усили притока на кръв и О2, сокът от цвекло може да накара човек да се почувства по-активен и деятелен. По същата причина постоянно се счита за чудесна напитка преди подготовка и е добра за спортисти, защото усилва притока на О2 към мускулите, подготвяйки ги за идния стрес. Соковете също могат да бъдат превъзходен източник на бързи, само че здравословни захари, които могат да подобрят тренировката. С течение на времето потреблението ще усъвършенства издръжливостта на тялото по време на подготовка и ще усъвършенства атлетичните качества и представянето.

Съвет: Сокът от цвекло също може да помогне за пробуждане на тялото, в случай че се употребява заран, като ви дава сила за деня.

Сокът от цвекло подкрепя поддържането на здравословно тегло

Сокът от цвекло съдържа доста хранителни субстанции, на практика е без калории и може да ви помогне да поддържате здравословно телесно тегло. Заедно с намаляването на дефицитите, правейки тялото ви по-възприемчиво към загуба на тегло, той усъвършенства храносмилателната функционалност, което може да усъвършенства усвояването на питателните субстанции и даже може да противодейства на натрупването на мазнини.

Съвет: Мнозина означават смяна в цвета на урината или изпражненията си при постоянна консумация на сок от цвекло, което, въпреки и безвредно, може да бъде необичайно, в случай че не сте готови за това.

Сок от цвекло за сияйна кожа

 8 големи изгоди на сока от цвекло, които да си припомните

Ако тялото е крепко от вътрешната страна, то ще го отразява и извън. Витамините като витамин С и В, с които цвеклото е цялостно, могат да оказват помощ за изчистване на петна дружно с неравномерния звук на кожата и даже да противодействат на резултатите от стареенето. Цвеклото също работи като натурален пречиствател на кръвта и може да помогне в битката с акнето, правейки кожата ви да наподобява по-здрава и блестяща. Консумацията на сок от цвекло може да помогне за обезцветяване и даже може да повлияе на хидратацията на кожата.

А със сок от цвекло или със самата грудка може да приготвите потребни и здравословни ястия като:

- Борш;

- Салати с цвекло;

- Супи с цвекло;

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР