Червено-синият“ тандем Любослав Пенев – Николай Илиев ще атакува президентския

...
Червено-синият“ тандем Любослав Пенев – Николай Илиев ще атакува президентския
Коментари Харесай

„Червено-син“ тандем атакува БФС

„ Червено-синият “ тандем Любослав Пенев – Николай Илиев ще нападна президентския пост в БФС на идния на 16 февруари Конгрес. В екипа на Пенев влизат още юристът Радостин Василев, работил в ЦСКА, Любомир Дацов, някогашен заместник-министър на финансите, и Атанас Стоилов, треньор на аматьорския „ Германея “ (Сапарева баня). Пенев разкри, че има 10-годишна тактика за ръководство.
Ето най-интересното от изявлението на претендента за президент на БФС:
Кандидатурата

Когато поех националния тим бяхме на дъното. Сега сме на дъното на дъното. Зад мен не стои никакъв кръг. Никакви кръгове, квадратчета и триъгълници. Готвим план, формиран от три елементи – кратковременен – три години, средносрочен – 7 години и дълготраен – 10 години. Подготвили сме 10-годишна тактика. Чувам, че сегашните ръководители готвят 4-годишен план. За къде сме с тази тактика. Докога ще чакаме и ще се хвалим с една база. Трябва ли да чакаме още 12 години за още една база? След като се кандидатирах за президент, доста хора започнаха да разясняват. Къде са в този момент тези хора? Нещо не ги виждам. Нека в този момент да се покажат. Странно е, че примерно един тим като ЦСКА към момента не е оповестил кой ще поддържа. На почитателите шапка им смъквам. Те обявиха, че ме поддържат. Хикс и загуба не ме вълнува, постоянно излизам за победа. Това решение назряваше в мен с течение на години.

Промените

Твърдо съм срещу президентите да вземат участие в Изпълкома на БФС. Ето споделям ви по какъв начин ще спестим пари на клубовете. Ще въведем електронно картотекиране, а не да се пътува по 500 км със снимчици и албумчета. Ще имаме съвременен футболен съюз. Изключително значимо е да си партнираме с страната. Ще го създадем с Министерството на образованието, това на спорта, само че и обособените общини. На Красен Кралев желая да му кажа да не взима страна. Той съставлява страната, не да пропагандира. Лека забележка и съвет. Ще желая от страната един добър имот за нов чисто футболен съюз. Имаме потребност от такова оборудване. Не може националния тим да си заплаща такси за тренировки и мачове. Имам план за две нови бази. Не сме решили къде ще бъдат построени. Имаме капацитет, освен във футбола, и той би трябвало да бъде употребен. Вече изгубихме доста години.

Чужденците

Не споделям, че няма да има в шампионата, само че ще има ограничавания. Кога ще забележим нашите българчета? Кога ще им дадем опция? Ще бъдем уважителни. Нашият артикул би трябвало да е на висота. Ще има цялостно взаимоотношение сред мен и клубовете. Сериозни промени по този проблем с чужденците. Иначе ще имаме слаби национални тимове. Факт! „ Лудогорец “ какъв принос има към националния тим. Къде им е школата? Къде играят? Няма нищо персонално и срещу никого. Тук съм с цел да изградя българския футбол на мястото, което заслужава. Нужно е доста труд.

Заплахи

От БФС обикалят България и заплашват локалните футболни структури. Не мога да го потвърдя, само че е по този начин. Плашат ги, като споделят, че ще върша чистка. Не! Рибата мирише от към главата. Ще работим, само че по други правила. Всеки ще носи отговорност, тъй като ще има надзор. Ще прилагаме разпоредбите на ФИФА, УЕФА и КАС. Всеки футболист и клуб би трябвало да е предпазен. Каквото е подписано, ще се съблюдава. Ред, дисциплинираност и организация. При мен е по този начин. Скромничко и да работим. Ежедневна работа. Чувам, че се спонсорират гласове, които ще вземат участие в конгреса. 200, 300 и 400 лв.. Толкова ли коства един избор? Няколко топки, мрежички, флагчета… Толкова ли костват нашите деца? Тези хора, които ръководят са не подобаващи за тази работа. Нашият футбол е ръждясал.

Съвест

На делегатите с право на избор ще кажа да гласоподават по съвест. Който не си намира съвестта е хубаво да си я потърси. Не споделям, че би трябвало да гласувате за мен. Футболът би трябвало да тръгне нагоре. При мен националният тим вървеше, тъй като си вършихме добре работата. Вижте под леглото, някое шкафче, дрешника и намерете тази съвест. Изтупайте я, в случай че има доста прахуляк. Да не я оставите в хотелската стая, тъй като слушам, че се провежда спане, хранене… Да мислим. Ако някой пропусне да се качи на рейса, който му е обезпечен, пешком и да пристигна на конгреса.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР