Червен код за силен вятър е обявен за утре, 19

...
Червен код за силен вятър е обявен за утре, 19
Коментари Харесай

Червен код за силен вятър е обявен за утре

Червен код за мощен вятър е разгласен за на следващия ден, 19 януари, за област Габрово.

Според Национален институт по метеорология и хидрология, се чака плевел, стремителен южен вятър – фьон, с пориви в южните елементи от региона 30-35 m/s.

Прогноза за България за 19.01.2023

Атмосферното налягане ще се задържи доста по-ниско от междинното за месеца.

През нощта и в утрешния ден ще се задържи доста прохладно, по северните скатове на планините с изключително мощен и стремителен южен вятър – фьон. Облачността ще е променлива, по-значителна над планините и тук-там основно по южните им страни ще превали. Вечерта над западните елементи ще се заоблачи и ще завали дъжд, в крайните северозападните региони – натоварен. Температурите остават високи, минималните ще са сред 9° и 14°, оптималните – сред 16° и 21°, в регионите със мощен фьон и малко по-високи. В София минимална 10°, оптималната – към 18°.

В планините ще е доста прохладно. Ще духа мощен и плевел, по откритите елементи и ураганен вятър от юг-югозапад. Облачността ще е променлива, постоянно забележителна и основно по южните елементи ще има краткотрайни превалявания от дъжд, над 2000 метра – от сняг. Максималната температура на 1200 метра ще е към 10°, на 2000 метра – към 2°.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР