Червата в стомашната кухина са капризен орган. Всичко е възможно

...
Червата в стомашната кухина са капризен орган. Всичко е възможно
Коментари Харесай

6 причини за раздразнен стомах

Червата в стомашната празнина са придирчив орган. Всичко е допустимо да ги предизвика - от захапване на насекомо, до храна с морски блага. За наслада, това се краткотрайни неразположение - даже тези, които ни изпращат постоянно до тоалетната, и не би трябвало да се тревожим.

Ако това неразположение продължава за към ден, даже до три дни, няма нищо обезпокоително, споделя доктор Ерик Езралиан, експерт по храносмилателни болести, зам.-директор при Geffen School of Medicine USLA.

Има няколко основни аргументи, които могат да доведат до смутен корем.

1. Стрес

При стрес, при пътешестване, при включване на нови медикаменти може да се стигне до раздразним корем или червата. Това не значи, че би трябвало да се паникьосвате или пък да пренебрегвате признаците.

От друга страна, има признаци, на които би трябвало да се обърне внимание.

Най-важното нещо, което би трябвало да се означи, е, че има причина за смяна на положението ни. Например такива са несъразмерни газове, смутен корем или странни придвижвания в червата ни. Ако досега не сме имали такива недоволства, а се получат гореизброените образци, то е време да посетим и споделим с нашия доктор.

 6 аргументи за нервиран корем

2. Коремна болежка, която не идва сама

Коремната болежка е тип " тревога ", и то най-много в случай че е съпроводена със загуба на тегло, мъчно преглъщане или кръв в изпражненията. Ако се виждат тези недоволства дружно с кошмарната болежка, е наложително да определим среща с лекар експерт - гастроентеролог.

Списъкът от евентуални болести на червата е дълъг и включва доста болести - от хемороиди, до рак.

- Ако се случи при млад пациент да се забележи кръв при изхождане, това не е наложително ужасно и евентуално се дължи на напрежение по време на придвижването на червата, само че в случай че се случи при възрастен пациент и той споделя, че досега не е имал такива недоволства, то това би могло да е нещо доста по-сериозно.

3. Регулярна болежка дълготрайно време

При болежка в корема понякога, която продължава с дни и се появява на едно и също място, би трябвало да се посети доктор. Често болката може да е долу в десен квадрант, което приказва за заболяване на апендикса, също по този начин и при горен десен квадрант би могло да е заболяване на жлъчния мехур.

 6 аргументи за нервиран корем

4. Рефлукс

Често нощем по време на сън може да се получи рефлукс. Това е функционално разстройство, покрай синдрома на раздразнената лигавица на стомаха и може да наруши съня. Независимо от всичко би трябвало да се показа с доктор.

5. Тютюнопушене

Тютюнопушенето усилва риска от доста типове рак, изяснява доктор Езралиан и в случай че сте пушач, това ще промени картината на болестта. Също по този начин това важи и за фамилната обремененост за рак на дебелото черво или други болести на стомашно-чревния тракт. Това е индикатор за по-висок риск от заболяване и тогава не би трябвало да се подценяват измененията, настъпили в стомашно-чревния тракт.

Продължителна болежка

И последно, в случай че нашите проблеми на дискомфорт не престават повече дни, би трябвало да си назначим среща с гастроентеролог.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР