Черноморските пристанища на Украйна са блокирани, след като Русия предприе

...
Черноморските пристанища на Украйна са блокирани, след като Русия предприе
Коментари Харесай

Русия ще пусне корабите със зърно срещу отпадане на санкции

Черноморските пристанища на Украйна са блокирани, откакто Русия предприе инвазия против страната на 24 февруари

Русия е подготвена да обезпечи филантропичен кулоар за кораби, пренасящи хранителни доставки, с цел да изоставен Украйна, в подмяна на премахването на някои от наложените наказания против Москва. Това съобщи съветският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко, представен от Интерфакс, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Черноморските пристанища на Украйна са блокирани, откакто Русия предприе инвазия против страната на 24 февруари и повече от 20 милиона тона зърно, предопределени на експорт останаха в украинските силози. Заедно Русия и Украйна изнасят близо една трета от международните доставки на пшеница и неналичието на забележителен експорт на зърно от пристанищата на Украйна способства за възходящите терзания от международна продоволствена рецесия, напомни Ройтерс.

Западните страни разискват концепцията за основаване на "безопасни коридори " за експорт на зърно от украинските пристанища, добавяйки, че всеки подобен кулоар ще се нуждае от съветското утвърждение.

"Ние неведнъж сме заявявали позицията си, че решението на казуса с храните изисква повсеместен метод, в това число унищожаване на глобите, наложени върху съветския експорт и финансовите преводи ", сподели още Руденко.

Той добави, че също по този начин се изисква премахването от украинската страна на всички мини, ситуирани по пристанища, в които са закотвени кораби. "Русия е подготвена да обезпечи нужния филантропичен кулоар, както и прави всеки ден ", добави съветският заместник-министър.

Русия поддържа връзка с Организация на обединените нации по въпроса, сподели Руденко, представен от организация РИА.

Евентуално ескортиране от западни кораби на украински плавателни съдове, пренасящи зърно, би "изострило съществено обстановката в Черно море ", съгласно Руденко.

Вчера Англия разгласи, че няма проекти за изпращане на военни кораби, които да оказват помощ за изнасянето на хранителни артикули от блокираната Одеса, която е основното дълбоководно украинско пристанище.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР