Черните дупки вероятно са една от най-разрушителните сили във Вселената.

...
Черните дупки вероятно са една от най-разрушителните сили във Вселената.
Коментари Харесай

Човечеството живее в черна дупка?

Черните дупки евентуално са една от най-разрушителните сили във Вселената. Но нова радикална доктрина твърди, че може също по този начин да съдържат в себе си развити цивилизации, сходни на нашата.

В сходство с тази догадка човечеството може да живее в лична черна дупка, от която в никакъв случай не може да се измъкне.

Екип физици теоретици работил над тази идея през последните няколко години. Нейният учредител е Никодем Поплавски от университета на Ню Хейвън.

Според теорията на Айнщайн центърът, или „ дъното “, на черната дупка е безпределно компактно и малко. Но екипът откриватели твърди, че безкрайността кардинално не се среща в природата. В центъра на теорията на Поплавски е убеждението, че „ фамилията “ на живота, предшестващо Големия гърмеж, се е формирало в миналото в черна дупка.

„ Семената “ са хипотетично частици, които са били трилиони пъти по-малки от всички частици, известни на човечеството през днешния ден. Но те се оказали задоволително мощни, с цел да провокират образуването на всички други частици, които през днешния ден сформират галактиките, звездните системи, планетите и хората.

Д-р Поплавски счита, че това „ семейство “ е било „ изковано “ в черни дупки, свръхмощни „ пещи “ във Вселената.

Поплавски твърди, че има възможност черната дупка да се явява „ едностранна врата “ сред две вселени. Той счита, че в случай че попаднем в центъра на свръхмасивната черна дупка Стрелец А в центъра на нашата вселена, то можем да се пренесем в паралелна Вселена. Ако нашата Вселена е била основана от свръхплътното „ семе “, то е изцяло допустимо и ние самите да живеем в една от тези черни дупки.

Руският космолог Вячеслав Докучаев твърди, че в случай че живот съществува в свръхмасивните черни дупки, то той евентуално към този момент се е трансформирал в най-развитата цивилизация на галактиката. През 2011 година проф. Докучаев декларирал, че наличните данни в комбиниране с нови проучвания дават завладяващи благоприятни условия за установяване на видовете черни дупки.

В заредената, въртяща се черна дупка има райони, където фотоните са способни да се движат по устойчиви периодически орбити. Според космолога, щом съществуват устойчиви орбити за фотоните, то съществуването на постоянни орбити за по-големи обекти (например планети) също не се изключва.

Проблемът е в това, че тези орбити е невероятно да се открият заради по този начин наречения небосвод на събитията – постоянните орбити ще съществуват единствено когато наблюдаващият пристъпи границата, където времето и пространството се преливат едно в друго. Зад хоризонта на събитията има така наречен небосвод на Коши – област, където пространството и времето получават нормалните си свойства. В този небосвод на Коши евентуално може да съществува живот, твърди проф. Докучаев в публикация, качена на адрес www.arxiv.org.

Цивилизацията, разрастваща се в такива условия, по-скоро ще се прави оценка като вид III по скалата на Кардашев, т.е. нейното енергопотребление е сравнимо с опциите на вселена. За съпоставяне човечеството към момента се пробва да доближи вид I, който се характеризира с потреблението на всички налични запаси на родната си планета.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР