Черната вдовица, или Наташа Романов, е един от най-привлекателните и

...
Черната вдовица, или Наташа Романов, е един от най-привлекателните и
Коментари Харесай

Скарлет Йохансон най-сетне е пълноправна супергероиня

Черната вдовица, или Наташа Романов, е един от най-привлекателните и обичани герои в пантеона на Marvel. Само със сексизма на " Дисни "   (напоследък загърбен в услуга на конюнктурните повели) можем да си разбираем обстоятелството, че лиши повече от десетилетие тя да се снабди със своя независима кино история. Дори чернокожият супергерой (в " Черната пантера " ) беше преди момичето; дори изоставащите в жанровата битка DC Comics първи лансираха основна героиня от нежния пол - " Жената знамение " ; даже когато направиха първия си " женски " филм, Marvel избраха скучноватата " Капитан Марвел "... Малцина знаят, че филм за Наташа Романов е разработван от Lionsgate още през 2004 година, само че след това правата върху персонажа са изплатени и работата замира. 

Несправедливостта най-накрая е поправена, 13-месечното отсрочване на премиерата поради ковид завърши и " Черната вдовица " е на огромен екран по света и у нас, а в САЩ - и редом в стрийминг услугата Disney+. Също както във всички досегашни филми от първите три " етапи " в марвелската супергеройска галактика, ролята извършва Скарлет Йохансон: най-неустоимо ръждивият глас в актуалното американско кино, секси кожен костюм, огнена коса, оскъдни реплики. Поне по този начин беше от 2010-а до момента, а новият филм под режисурата на Кейт Шорланд изненадва с акцент върху човешката страна в облика на Черната вдовица.

Тя е един от дребното супергерои без свръхестествени сили - тренирана за Комитет за Държавна сигурност (на СССР) шпионка при безчовечен условия - и може би това е повода публиката да е привързана към нея; по-лесно е да се идентифицираш с човек, в сравнение с със скандинавски господ. Настоящата origin story стартира в детството на Наташа, която живее в Охайо със фамилията си (ама не баш), а след това бива жестоко разграничена от него. Две десетилетия по-късно " Отмъстителите " са се разпаднали (действието в " Черната вдовица " не е предистория или продължение на до момента познатите филми, а се развива някъде сред тях - в интервала след " Капитан Америка: Зимният боец " ). Разбира се, настоящата задача е също отмъстителна, а Наташа има по-малка сестра, с която ще изгладят несъгласията и дружно ще тръгнат на война против неприятните. В ролята - Флорънс Пю, изгряващата английска звезда от. Тя постоянно ще засенчва основната героиня със своя необуздан език и деятелен темперамент. 

Както прилича за продукция на Marvel - най-печелившия бизнес в актуалното кино (почти 23 милиарда $ от 23-те кино лентата дотук), и остатъкът от актьорския състав е на високо равнище: Рейчъл Уайз като майка на двете суперсестри, Дейвид Харбър - татко, и Рей Уинстоун - съветският изверг кукловод. Единственият различен отмъстител, който се мярва в кадър, е единствено на фотография, а тонът е по-минорен и тъмен от нормалното за студиото. Ако до момента Marvel бяха занимателните комиксови филми, а DC - гробовно сериозните, тук лафчетата и подигравките са осезаемо по-малко (използва ги основно героинята на Пю, и то в първата половина), а останалото е в нетипично тъмни краски. Това може да се пояснява от едни като плюс, от други като минус; сигурно обаче финалната екшън вакханалия, в която супергероините вършат супернеща във въздуха, до момента в който нещо огромно се взривява над земята, сме я виждали към този момент двайсет пъти във филмите от поредицата. 12 студиа за специфични резултати, измежду които колосите Industrial Light & Magic, Digital Domain и WETA, и други по-малки са се трудили върху зрелищната част от описа.

" Черната вдовица " редува бондовски преследвания по цялата международна карта (Мароко, Будапеща, Норвегия, щата Джорджия) с детайли от античната драма - изключително забележим е комплексът Електра на основната героиня, и динамичността на отношенията ѝ с бащата на моменти е даже по-интересна от тези със сестрата. Не е най-хубавият филм на Marvel, не е най-забавният, не е най-оригиналният, само че сигурно е един от най-очакваните. Стабилно лятно забавление в лято, когато киното към момента страхливо се връща към нормалния си темп.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР