Черешовото дърво е познато на хората от векове, а неговите

...
Черешовото дърво е познато на хората от векове, а неговите
Коментари Харесай

С кои продукти не бива да ядем череши

Черешовото дърво е познато на хората от епохи, а неговите вкусни и сочни плодове са обичано лакомство на съвсем всеки човек. Освен вкусови чувства, черешите носят и здравословни изгоди.

Те се дължат на съществуването на доста витамини и минерали - А, В, С, Р, калций, натрий, калий, желязо, антоцианини и каротиноиди.

С питателните си качества черешите усъвършенстват и улесняват процесите в организма, работата на мозъка, кръвоносната система, храносмилането, работата на сърцето и бъбреците.

С череши може да се подкрепи и грижата за положителния външен тип, тъй като те са потребни в битката против насъбрания целулит и възрастовите промени в кожата, изразяващи се в бръчки.

Черешите могат да се употребяват по доста способи - като свеж плод, на сок или под формата на конфитюри и желета. Има проблем обаче - този плод не трябва да се употребява с някои други храни съгласно диетолозите.

Според извършените изследвания за възрастен човек, който не страда от диабет или остри признаци на гастрит, целесъобразната дневна порция череши е 200 грама.

При съществуване на гастритни недоволства може да се употребяват череши в лимитирани количества. Не бива обаче те да се смесват с кисели или полукисели храни. Такива са малините, гроздето, сливите, ябълките и цитрусите, изключително лимоните.

 с кои артикули да не ядем череши

Друга несъответствуваща композиция е сред череши и бобови култури. Според диетолозите не трябва да се употребява даже един плод, в случай че главното меню е било фасул супа, грах на яхния или някакво ядене с нахут.

Причината за тази самобитна хранителна възбрана се дължи на обстоятелството, че двата вида хранителни артикули поотделно предизвикат отичане на корема и формиране на газове. При съчетание на две храни, предизвикващи такива реакции на чревния тракт е причина за проблем в червата - болки в корема, диария и възприятие на тежест.

Специалистите предлагат черешите да не се употребяват незабавно след главната храна. Добре е да стане по-късно. Поне 30 минути би трябвало да разделят обяда или вечерята от порцията череши. Така те ще проявят единствено позитивните си резултати върху организма.

А в тази публикация можете да видите При какви болести са потребни черешите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР