Черешите са сред плодовете с най-много полезни свойства. Когато сочните

...
Черешите са сред плодовете с най-много полезни свойства. Когато сочните
Коментари Харесай

Изчистете черния дроб с череши! Вижте как

Черешите са измежду плодовете с най-вече потребни свойства. Когато сочните червени плодчета залеят пазара, е добре да знаем защо може да ги използваме. Оказва се, че признати по верния метод, те могат да са даже лечебни.

Сочните черешки са неповторими плодчета, които ви оказват помощ да пречистите черния си дроб без проблем. Медиците ги предлагат на всички хора, които страдат от чернодробни болести, атеросклероза, бъбречнокаменна болест, интоксикация и камъни в жлъчката.

За да се възползвате от изгодите на черешите, би трябвало да консумирате сока от череши. Богат на антиоксиданти, минерални соли и витамини C, A и B, той има потвърдено лечебно деяние. Изследванията потвърждават, че плодовият сок от череши алкализира кръвта и урината и обезврежда киселинната им реакция.

 Детоксикация

Приемът на дребните червени плодове въздейства удобно върху храносмилателната система и обмяната на веществата. Това прави пресния сок от череши съвършен за филтриране и при артрит, подагра и затлъстяване.

За да извлечете максимума от черешовия сок, би трябвало да го приемате прецизно. Пие се по 1 чаена чаша 3 пъти дневно преди хранене. За да може организмът да усвои максимума от потребните му съставки, би трябвало да се приема наложително на бързи глътки и на гладно.

Черешовият сок е едно от обичайните национални медикаменти. Той се употребява от хилядолетия като антипиретик и като отхрачващо средство за лекуване на кашлица и бронхит. Тъй като в него се съдържат огромни количества мед, сокът може да се употребява като съпътстваща терапия при лекуване на епилепсия и психологични болести. Незаменим е още при лекуване на анемия, изключително при дребни деца.

Един от малко известните обстоятелства е, че домашният сок от череша е на второ място по наличие на пектин след цитрусовия сок от портокали. Препълнен с пектин, той способства за растежа и живота на потребните бактерии в червата.

 Сок от череши

Те вземат участие в синтеза на витамини и отстраняването на метаболитните артикули и холестерол. Това подкрепя оздравителните процеси при атеросклероза и затлъстяване.

А с цел да е несъмнено, че постоянно си хапвате череши, може да включите в менюто си и компот от череши, черешово сладко, а в случай че нямате терзания за непотребни калории, тези сладкиши с череши лекуват също, само че неприятно въодушевление.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР