Чехия ще снабди Украйна с бойни хеликоптери, както и с

...
Чехия ще снабди Украйна с бойни хеликоптери, както и с
Коментари Харесай

Помощ от страна на ЕС! Чехия се притече на помощ на Украйна

Чехия ще достави Украйна с бойни хеликоптери, както и с друг тип бойно съоръжение, сподели през днешния ден чешкият министър председател Петър Фиала на взаимна конференция в Прага с украинския президент Володимир Зеленски след среща сред двамата, съобщи Ройтерс.

Фиала съобщи, че Украйна може да разчита на поддръжката на Европейския съюз. Убеден съм, че бъдещето на Украйна е в Европейски Съюз и НАТО, посочи той.
-->
Фиала сподели, че чака всички съдружници от НАТО да поддържат кандидатурата на Украйна за присъединение към пакта, и добави, че сигурността на Украйна е неразривно обвързвана със сигурността на цяла Европа.

По въпроса за замразените съветски активи чешкият министър председател съобщи, че се разискват способи те да бъдат употребявани за възобновяване на Украйна.

От своя страна Зеленски сподели, че тази година Украйна би трябвало да направи всичко належащо, с цел да стартира договаряния за присъединение към Европейски Съюз.

Без оръжия с огромен обхват за Украйна ще е мъчно както да нападна, по този начин и да организира отбранителни интервенции, добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР