Чаят Пу Ер е рядък вид чай, произхождащ от Юнан,

...
Чаят Пу Ер е рядък вид чай, произхождащ от Юнан,
Коментари Харесай

Често си похапваш повече? Пий този чай!

Чаят Пу Ер е необичаен тип чай, произхождащ от Юнан, Китай. Когато е с високо качество, този чай има бездънен, богат усет, до момента в който този с неприятно припомня усета на нещо неприятно и мухлясало.

Вкусът и изгодите му за здравето го вършат желан вид изключително в случай че сте прекалили с яденето. В обичайното китайско билколечение се счита, че чайът Пу Ер отваря меридианите, " затопля средата " (далака и стомаха) и е от изгода за очистването на кръвта и храносмилането. Именно поради тези аргументи той постоянно се употребява след значителни хранения или като врач на махмурлук.

Някои изследвания демонстрират, че може да намали холестерола и кръвното налягане и да усили метаболизма. Пу-ер е определян като диетичен чай, само че консумирайки го, не би трябвало да го одобряваме като вълшебен инструмент за намаляване, а по-скоро като приятна част от здравословното хранене.

Пу Ер се създава от листата и стъблата на същото растение, което се употребява и за изработката на зелени, Улонг и черни чайове. Въпреки че се употребява еднакъв източник, другите чайове се получават посредством потребление на разнообразни процеси.

Зеленият чай не е ферментирал, чаят Улонг е отчасти ферментирал, черният чай е изцяло ферментирал, а чаят Пу Ер е постферментирал. Това значи, че обработката на този чай включва както ферментация, по този начин и дълготрайно предпазване или " стареене " при висока мокрота.

Пу Ер чаят, който е стар за по-дълъг интервал от време, се чака да има по-добър усет. Въпреки това той също може да мирише на плесен, защото плесените и бактериите от време на време нападат чая по време на дългия развой на стареене. Този развой на стареене може да отнеме до 15 години, с цел да се получи тъмният цвят и усет, който се чака от този чай.

 Пу Ер

Все отново през 70-те години на предишния век този развой е създаден, с цел да форсира приемането на крайния артикул. Изследванията демонстрират, че чаят Пу Ер доста потиска синтеза на мастни киселини. Това значи, че може безусловно да блокира тялото ви да създава повече мазнини.

Въпреки че има известно количество кофеин, той ще ви помогне да спите по-добре. Пиейки го, вие увеличавате производството на натурален мелатонин в мозъка, което води до понижен стрес, нормализирано въодушевление и усъвършенстване на качеството на съня.

Производството на Пу Ер е мощно следено - единствено чай, който идва от провинция Юнан, може да се назова Пу Ер. Така че, в случай че сте решили да се насладите на това богатство от Китай, наложително следете етикета за генезис.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР