Чай можем да си направим от всевъзможни лековити билки и

...
Чай можем да си направим от всевъзможни лековити билки и
Коментари Харесай

Ползи от пиенето на чай от малинови листа

Чай можем да си създадем от всевъзможни лековити билки и потребни растения, както и микс от някои от тях. Чаят от листа на малини не е толкоз известен, колкото други типове чай, само че изгодите от него са обилни. Листата на храстчето имат прелестни свойства с благотворно въздействие върху здравето.

За тези, които не са опитвали подобен чай, идната информация може да бъде забавна и потребна.

Чаят от малинови листа облекчава менструални болки

Чаят от малинови листа е потребен, тъй като усъвършенства положението при предменструалния синдром. Той работи отпускащо върху мускулатурата и тушира напрежението върху нервната система, намалявайки спазмите и възпалението в тъканите.

Чаят от малинови листа понижава възпаленията

Богатството от полифеноли в листата на малините е отлично средство за битка с възпаленията поради антиоксидантните им свойства. Те облекчават болките и понижават опцията за пораждане на инфекциозен развой. Чаят защищава клетките от уврежданията под въздействието на свободните радикали. Чаят понижава и риска от развиване на диабет вид 2 и Алцхаймер, както и на сърдечни болести.

 Ползи от пиенето на чай от малинови листа

Чаят от листа на малина подкрепя храносмилането

Противовъзпалителните свойства на маят от малинови листа успокоява спазмите в стомаха, облекчава запека. Той подтиква свиването на гладката мускулатура и усъвършенства придвижването на чревния откъс.

Чаят от малинови листа подтиква имунитета

Този чай съдържа доста витамин С. Той е антиоксидант със мощно деяние и поддържа имунната система. Под негово влияние клетките се регенерират и разделят вярно, образуват се нови бели кръвни кафези и по този начин имунната система се поддържа мощна.

Ползи за кожата от малиновия чай

Заради антиоксидантите в състава на чаят от малинови листа, той забавя стареенето на кожата. Наличието на витамин Е взе участие в премахването на свободните радикали и синтезирането на колаген в кожата.

Този чай защищава кожата и от нездравословните UV лъчи. Благодарение на елаговата киселина кожата остава млада и здрава даже под въздействието на слънцето. Чаят е подобаващ даже за дами с сензитивна кожа, защото отстранява зачервяванията и раздразненията от излагането на слънце.

Изсветлява и тена на кожата при приложимост.

 Ползи от пиенето на чай от малинови листа

Отслабване с чай от малинови листа

В чая от листа на малини има напълно малко калории. В подмяна на това има доста антиоксиданти с противовъзпалителни свойства, които топят непотребните мазнини. Манганът в състава ускорява метаболитните процеси в тялото и подкрепя бързото изгаряне на мазнините.

Вижте също:

- Защо да ядем малини;

- Как се отглеждат малини;

- Ползи от малиновия сок;

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР