Чат масала е типичната индийска комбинация от подправки, която придава

...
Чат масала е типичната индийска комбинация от подправки, която придава
Коментари Харесай

Домашна Чат масала се прави ето така

Чат масала е типичната индийска композиция от подправки, която придава мирис на салати, бобови култури, плодове, риба и месо на скара, картофи и други зеленчуци.

Може умерено да се употребява преди или след готвене, както и като сурогат на солта. Чат масала не е нищо друго с изключение на интелигентна композиция от всекидневно употребявани подправки: кимион, черен пипер, червен пикантен пипер на прахуляк, татри или манго на прахуляк, черна сол и така нататък

Всъщност има десетки предписания за чат масала, само че главните съставки са изсушеното манго и черната сол. Те се комбинират с с разнообразни семена и подправки, с цел да се сътвори идеалната добавка за вашето ястие. Един вид на това индийско знамение е следният:

Съставки:

1 супена лъжица семена от кимион

1 1/2 чаени лъжички семена от копър

1/4 чаена лъжичка асафетида

1/2 супена лъжица гарам масала

1/2 супена лъжица амохор (сушено манго) на прах

1/2 супена лъжица черна сол

1/2 чаена лъжичка кайен

1/8 чаена лъжичка зелен джинджифил

Инструкции:

Изсушете семената на кимиона и копъра в дребен тиган при слаб огън за към 5 минути или до момента в който семената на кимиона потъмнеят с няколко нюанса. Добавя се асафетида и се разбърква за няколко минути.

След това тиганът се отстранява от котлона и сместа се смила в електрическа кафемашина до приемането на прахуляк. Добавете останалите съставки и разбъркате. Съхранявайте в херметически затворен съд надалеч от топлота и светлина за интервал до 2 месеца.

С тази невероятна индийска фалшификация ще получите един нов усет на всяко ваше кулинарно създание, а най-хубавото е, че можете да експериментирате с приготвянето ѝ, до момента в който получите идеалния ѝ за вас вид.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР