Частни фирми вече няма да могат да организират лотарийни игри

...
Частни фирми вече няма да могат да организират лотарийни игри
Коментари Харесай

Държавното тото поема лотариите с талончета

Частни компании към този момент няма да могат да провеждат лотарийни игри с талончета. Този тип хазартна активност ще бъде поета от страната в лицето на Българския състезателен тотализатор.

Това реши Народното събрание откакто утвърди със 116 гласа на първо четене промени в Закона за
хазарта, препоръчани от съпредседателя на „ Обединени патриоти ” Валери Симеонов. Законопроектът, който получи поддръжката на държавното управление, беше импортиран откакто стана ясно, че хазната е изгубила над 200 млн. лева през последните 5 години поради занижени такси за лотарийна активност, които частните оператори заплащат.

Предложението на Симеонов се натъкна на остра опозиция от страна на опозиционната Българска социалистическа партия. Социалистите се усъмниха, че одържавяването на
лотариите се прави, с цел да се преразпредели хазартният бизнес в България. „ Това е едно неподкрепено с нищо обвиняване. Мисля, че с моето досега присъединяване в политиката, в корупция никой не може да ме упрекне ”, сопнато отвърна съпредседателят на „ Обединени патриоти ”.

От Българска социалистическа партия намекнаха, че финансовият министър Владислав Горанов би трябвало да си подаде оставката поради абсурда с ощетяването на държавния бюджет. „ Политическият въпрос е: носи ли министерството на финансите, в частност министърът на финансите, отговорност за шефа на комисията по
хазарта, който той назначава и преди този момент е бил началник в Национална агенция за приходите. Не носи ли отговорност и за другите членове на комисията? ”, запита соцдепутатът Николай Тишев.

Отговор от страна на ГЕРБ нямаше. Хората на Бойко Борисов резервираха цялостно безмълвие по време на траялия повече от час спор. И дума не обелиха и депутатите на Движение за права и свободи.

Патриотите обаче се хвърлиха на амбразурата. „ Не всеки е мераклия да внесе законопроект, против който седи една комбинация от най-малко 50 вагона пари годишно. Казвате: дайте в този момент да гледаме, дайте в този момент да видиме, един тип да тупаме топката. Изправяме се против хора с голямо въздействие в тази страна, които няма да се спрат да влияят върху нас като народни представители. Колкото по-бавно става това нещо, толкоз по-голям ще бъде натискът върху нас ”, обърна се към социалистите депутатът от Оперативна програма Славчо Атанасов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР