ШАРЛОТ, Северна Каролина (AP) — Обединените методистки делегати започнаха да

...
ШАРЛОТ, Северна Каролина (AP) — Обединените методистки делегати започнаха да
Коментари Харесай

Обединените методисти започват да отменят дългогодишните анти-ЛГБТК политики

ШАРЛОТ, Северна Каролина (AP) — Обединените методистки делегати започнаха да вършат исторически промени в политиките си по отношение на сексуалността във вторник — гласоподават без спор за анулация на поредност от анти-ЛГБТК политики.

Делегатите гласоподаваха за унищожаване на наложителните санкции за подписване на еднополови бракове и за унищожаване на възбраните на тяхната деноминация за разглеждане на ЛГБТК претенденти за служение и за финансиране на гей-приятелски служения.

The Гласуването 667-54, идващо по време на тяхната законодателна Генерална конференция, отстранява част от скелето към дългогодишните забрани на Обединената методистка черква върху политиките, утвърждаващи ЛГБТК, във връзка с ръкополагане, брак и финансиране.

Тепърва предстоят по-късно тази седмица гласувания по отношение на същността на възбраните за LGBTQ духовенство и еднополовите бракове в църковното законодателство и политика, което може да провокира повече спор. Въпреки това огромното болшинство, реализирано ч...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР