Частично бедствено положение ще бъде обявено днес в Котел. Това

...
Частично бедствено положение ще бъде обявено днес в Котел. Това
Коментари Харесай

Обявяват частично бедствено положение в Котел след пороен дъжд

Частично бедствено състояние ще бъде оповестено през днешния ден в Котел. Това заяви пред публицисти кметът на общината Коста Каранашев. Около 60 литра на м/кв са падналите количества в града за към час, тази заран.
https://www.facebook.com/ivelina.d.koleva.9/videos/4770741002943150/?t=0
Наводнени са били улиците " Стара планина ", " Кръстьо Раковски ", " Луда Камчия " и " Иглика ". Наводнение има и в село Тича. По думите на кмета падналите количества са с размер по-голям от това, което може да поеме всяка градска канализация. Около 20 къщи са наводнени в град Котел и 12 къщи в село Тича.

По улица " Иглика " има напукан асфалт, обърнати контейнери, вреди по завлечени от стихията коли. Има и паднали дървета.
Екипи на общината, пожарната и ВиК обезводняват и работят по премахване на вредите. " Ще имаме потребност от държавна поддръжка да работим по премахване на вредите и предварителна защита ", уточни кметът.
https://www.facebook.com/plamena.mavrodieva/videos/1974078386101032
Ще има потребност и от изцяло разчистване на коритото на реката. Големият проблем на ул. " Иглика ", съгласно Каранашев, е дере, което е отвън урбанизираната територия, там би трябвало да се почисти, канализира, да се направи нова отводнителна система до реката. Една част от къщите не са законни. По думите на кмета, канализацията е била отпушена преди няколко седмици и е проводима.

Преди повече от месец, на 16 май, пороен дъжд наводни същата улица, а преди две години на същия ден - 26 юни бе оповестено бедствено състояние, след проливен дъжд и излизане от коритото на реката.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР