Частично бедствено положение обявиха в панагюрското село Елшица заради пожара,

...
Частично бедствено положение обявиха в панагюрското село Елшица заради пожара,
Коментари Харесай

Пожарът в Пазарджишко: Обявиха частично бедствено положение в Елшица


Частично бедствено състояние оповестиха в панагюрското село Елшица поради пожара, който гори от понеделник. Два хеликоптера се борят с пламъците, които са обхванали над 2000 дка иглолистна гора, осведоми Нова тв.

Напрегната беше нощта в Пазарджишко поради огнената буря, която се развихри през вчерашния ден. Пожарът заплаши две села, като стигна и до обитаеми къщи. Пламъците постановиха евакуацията на един мъж.

Пожарът е тръгнал от прилежащото село Левски и е стигнал до Елшица.

В огнен капан попадна и резерват за елени и сърни, като още през вчерашния ден беше разпоредено огражденията да бъдат отстранени, а животните – освободени.

През миналия ден екипи на пожарната в цялата страна бяха на крайник, с цел да реагират на подадените десетки сигнали за пожари.

„ Искам да успокоя хората. До извънредно сериозна обстановка не се стигна, с помощта на опита на пожарникарите”, сподели в ефира на „ Здравей, България” Трендафил Величков.

„ Днес чакаме два хеликоптера от авиобаза Крумово, с цел да локализираме пожара. Надяваме се това да стане до обяд и по-късно да бъде изгасен. Има тежка техника на място”, съобщи представител на пожарната.

Кметът на Панагюрище посочи, че занапред ще се обясняват аргументите за пламъците.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР