Частично бедствено положение е обявено във Враца заради ураганния вятър,

...
Частично бедствено положение е обявено във Враца заради ураганния вятър,
Коментари Харесай

Частично бедствено положение във Враца заради ураганния вятър |

Частично бедствено състояние е оповестено във Враца поради ураганния вятър, оповестиха от локалната администрация.  Кризисният щаб е оповестил отчасти бедствено състояние и за село Власатица.

През миналото денонощие скоростта напразно във Враца доближи до 160 км/ч. Силните пориви нанесоха съществени вреди както в централната градска част и жилищните квартали, по този начин и в обитаемоте места в покрайнината, допълват от Общината.

Най-сериозни са проблемите в града, където има огромен брой паднали и изкоренени дървета, повредени фасади на здания и търговски обекти, паднали оградни пана, компрометирани спиркови навеси, пътни знаци и рекламни табла. В обитаемоте места има отчасти спиране на електрозахранването, като екипите на електроразпределителното сдружение работят по неговото възобновяване.

Всички екипи работят по премахването на падналите дървета и отстраняването на нанесените вреди. Съдействие оказват и екипи от Пожарна сигурност.

Към момента чиновници на локалната администрация и звено " Инспекторат " правят огледи в жилищните квартали и в обитаемоте места на община Враца.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР