Части от 21-тонната 30-метрова китайска ракета Long March 5B, която

...
Части от 21-тонната 30-метрова китайска ракета Long March 5B, която
Коментари Харесай

Падат части от ракета, застрашена ли е България?

Части от 21-тонната 30-метрова китайска ракета " Long March 5B ", която излезе отвън надзор, могат да паднат в регион сред паралелите 41 градуса север и 41 градуса юг. Това заяви в изказване за уеб страницата " SpaceNews " Джонатан Макдауъл от Харвардския академични център по астрофизика. На посочените географски ширини са градове като Ню Йорк, Сидни, Пекин и Мадрид, както и Истанбул и Анкара.  Чисто географски видяно, даже и елементи от Южна България може да са застрашени.

Докато някои специалисти приказват за опцията ракетата да падне в обитаемо място, други настояват, че е доста малко евентуално и не чакат никакви вреди.

Турция е измежду страните, в които ракетата, която губи височина и „ обикаля “ със скорост от 27 хиляди км в час, евентуално ще се разбие. 

Макдауъл съобщи, че е имало сходен проблем преди време, когато части от китайска ракета са паднали в Кот д`Ивоар, увреждайки доста здания. " Повечето от частите на ракетата тогава изгоряха в атмосферата, само че някои огромни железни елементи паднаха и на земята. За благополучие никой не пострада тогава ”, сподели той, написа Марица.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР