Част отпадъците под обгорения участък на магистрала "Струма" край Дупница

...
Част отпадъците под обгорения участък на магистрала "Струма" край Дупница
Коментари Харесай

Пак се струпват отпадъци около обгорения участък на магистрала Струма

Част отпадъците под обгорения сектор на автомагистрала "Струма " край Дупница още не са извозени. Районът под самия мост е изчистен, правят се и поправки действия. Околностите обаче не престават да тънат в отпадъци. Образувани са и нови купчини от боклуци.

От общината са получили наставления да изчистят целия отпадък, който се намира на общинска земя. Местната власт е изпратила писмо до екоминистерството и към РИОСВ-Перник, защото съгласно градската администрация законът не разрешавал намесата й. В нормативите е конкретизирано, че когато става дума за индустриален боклук, той би трябвало да бъде извозен от причинителя или причинителя на нарушаването, в случай че той е прочут - т.е. в тази ситуация това е компанията "Феникс Дупница ". Все още се чака отговор от екоминистерството и едвам тогава може боклукът да бъде отстранен от региона, обясни чиновник на общината пред bTV.

От община Дупница съобащават, че е насъбран нов боклук, който е изтласкан на терен, стопанисван от градската администрация. Също по този начин те се базират на закона, съгласно който кметът не може да третира индустриални и промишлени боклуци. Те се ръководят от лицензирани компании.

Очаквайте детайлности
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР