Част от прогнозите на експертите са, че предстоящата COVID вълна

...
Част от прогнозите на експертите са, че предстоящата COVID вълна
Коментари Харесай

Близо 2000 заразени. Кацаров: Вълната ще е лека

Част от прогнозите на специалистите са, че идната Коронавирус вълна ще бъде по-лека от предшестващите. Това сподели министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров пред публицисти в Народното събрание. Изказването му пристигна на фона на днешните данни за 1891 нови случая на болестта - с 1507 повече от през вчерашния ден. 223-ма души са в интензивни отделения.

" Оценката за това по кое време, дали и в какъв размер ще се приложат ограничения на национално равнище, ще вземем въз основата на експертните мнения, които получаваме. Към днешна дата и в идващите дни не се постанова да се взимат спомагателни ограничения против Коронавирус ", сподели още министърът.

Той означи, че мненията на специалистите не са еднопосочни. " Както не бяха еднопосочни във връзка с това по кое време ще настъпи Коронавирус вълната. На процедура повишаване се следи освен в България, само че и в съвсем всички прилежащи страни. Част от прогнозите на специалистите са, че идната вълна ще бъде по-лека от предшестващите, като тази прогноза се опира на това, че въпреки всичко има 15-16 % със приключена имунизация, както и една немалка част от популацията, която към този момент се е срещала с вируса ", разяснява доктор Стойчо Кацаров.

По думите му това е съображение да се чака по-ниска и по-бърза вълна спрямо предходните. " Това на този стадий е съмнение. Наблюдавайки и съпоставяйки обстановката с други страни, в това число в Западна и Източна Европа, е доста мъчно да се направи безапелационна прогноза ", добави още той.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР