Чаша топъл чай или кафе не само стопля тялото, но

...
Чаша топъл чай или кафе не само стопля тялото, но
Коментари Харесай

Топлият чай сгрява душата

Чаша топъл чай или кафе освен стопля тялото, само че подтиква и проявата на положителни страсти и стопля душата. Това настояват американски психолози от университета в Йейл, които изучавали дълго време въздействието на топлите питиета.

Те провели напълно простички опити. Раздали на група доброволци чаши с топъл чай и кафе, както и с охладените им разновидности.

След това им връчили къси досиета на непознати хора и ги помолили да изкажат мнението си за тях. Тези, които получили топла напитка, били склонни да видят признаците на душевна топлота в непознатите хора.

Доброволците, които получили охладени питиета, тъкмо противоположното, възприели непознатите хора студено. След това учените още веднъж създали опита, само че този път споделили, че би трябвало да изберат какво да създадат, в случай че получат подарък – да го оставят за себе си или да го подарят на другар.

Тези от групата, които пиели топла напитка, били склонни да подарят подаръка си на другар, за разлика от тези, които пиели студена.

Според учените информацията за физическата топлота и прочувствената топлота се обработва от еднакъв сектор на основния мозък. Тази взаимовръзка се оформя в детството и остава за цялостен живот.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР