Чаените“ сандвичи са изключително популярни във Великобритания, където дребните хапки

...
Чаените“ сандвичи са изключително популярни във Великобритания, където дребните хапки
Коментари Харесай

Кои са най-подходящите сандвичи за чаено парти?

„ Чаените “ сандвичи са извънредно известни във Англия, където дребните хапки са съвършено допълнение към следобедния чай.

Те се сервират първи на чаените празненства. След тях гостите могат да похапнат кифлички или други сладка, подобаващи за парещ или леден чай.

Елегантните сандвичи са се трансформирали в неизменима част от кулинарните изкушения в целия свят.

История на чаените сандвичи

Смята се, че херцогинята Ана Мария Станхоул, придворна дама на кралица Виктория, е изобретателят на дребните сандвичи за чай. За нея било известно, че към 4 часа следобед започвала да задоволява късния си вкус с дребни хлебни хапки и чай. Херцогинята почнала да кани и други придворни дами на своите следобедни похапвания. С времето дребните хлебчета последователно отстъпвали място на дребните сандвичи, които през днешния ден са повече от наложителни за всяко чаено празненство.

Размер на сандвичите

Този вид сандвичи нормално са много дребни. Идеята е те да бъдат употребявани единствено с 1-2 хапки. Идеалната широчина на намазаните филийки би трябвало да е колкото широчината на три пръста. Деликатният им размер е съвършен за чаените празненства, защото са лека храна, с помощта на която не преяждате и въпреки всичко оставате сити и цялостни с сила.

 Кои са най-подходящите сандвичи за чаено празненство?

Особености и съставки

Обичайно сандвичите се вършат от фино нарязан самун. Триъгълната форма също е известна. Важното в тази ситуация е коричките да бъдат отстранени.

Дребните филийки се намазват с крема сирене, майонеза, студено масло или друго обичано мазило. Идеята е хлебчетата да не се мажат с течни артикули, които ще ги създадат меки и елементарно чупливи. Типичните сандвичи за чай никога не би трябвало да бъдат меки или сладки. Бъдете спестовни с нещата, които поставяте от горната страна. В противоположен случай ще рискувате гостите ви да преядат прекомерно бързо.

Няма специфични условия за типа на хляба. Важното е той да бъде нарязан на тънки филийки. За предпочитане обаче са белите хлебни произведения. Местото също би трябвало да бъде нарязано на доста тънки филийки.

Подходящи са всички разновидности на пилешкото месо, риба звук или сьомга. Краставицата също е измежду най-подходящите съставки за този вид сандвичи. Същото важи и за маринованите маслини и чушки, желани поради тяхната лекост и вкусови качества.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР