Бюрото за връзка на Европейския парламент в България организира днес

...
Бюрото за връзка на Европейския парламент в България организира днес
Коментари Харесай

Атидже Алиева-Вели: Приета е най-голямата реформа от 30 години насам в земеделската политика на ЕС

Бюрото за връзка на Европейския парламент в България провежда през днешния ден онлайн уебинар на тематика „ Селскостопанската политика на Европейски Съюз след 2023 година
По време на събитието ще бъдат показани измененията, заложени в признатия пакет за законодателни промени на общата селскостопанска политика (ОСП). Ще бъдат разяснени екологичните и обществените цели на новата политика , по какъв начин тя ще поддържа дребните и междинните стопанства и младите аграрни стопани, по какъв начин ще действа непрекъснатият запас за рецесии и по какъв начин ще се подсигурява бистрота на отпусканите помощи и съблюдаване на трудовото законодателство в европейското селско стопанство.

Като че ли в края на три програмни интервала и при започване на четвъртия продължаваме да не сме си научили уроците, да не сме си написали домашното , сподели пред БНР евродепутатът от Движение за права и свободи Атидже Алиева-Вели, член на групата „ Обнови Европа “ и на Комисията по земеделие и развиване на селските региони на Европейския парламент.

Приетото в края на предходната година като промяна в общата селскостопанска политика Атидже Алиева дефинира като „ най-голямата промяна от 30 години насам в земеделската политика на Съюза “.

Според нея е предоставена еластичност и са съобразени спецификите на обособените страни.

„ Стратегическият проект е документът, в който е разказано защо ще има пари, какъв брой пари ще се дават за дадени ограничения и по кое време ще има. Защото ние закъсняхме с представянето на нашия стратегически проект в Брюксел. “

Свободата в избора на ограничения дава опция да съобразим националните специфики , само че задачите би трябвало да бъдат общите цели на Европейски Съюз, задачите на европейския Зелен пакт “, разясни Атидже Алиева-Вели. По думите ѝ няма по какъв начин да напишем проект, който след това да не изпълняваме .

Таванът на директните заплащания е един от инструментите , който можем да използваме за по-справедливо систематизиране на средствата , тъй че и дребните, и огромните земеделци да получават заслужено средствата си, да няма развиване на едните за сметка на другите “, разяснява евродепутатът.
Повече по тематиката чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР