Бюджетният дефицит трябва да бъде коригиран още тази година.“ За

...
Бюджетният дефицит трябва да бъде коригиран още тази година.“ За
Коментари Харесай

Финансист: Бюджетният дефицит трябва да се коригира още тази година

„ Бюджетният недостиг би трябвало да бъде поправен още тази година. “ За това прикани финансистът Димитър Чобанов в студиото на Euronews Bulgaria.  По думите му високата инфлация ще доведе до стесняване на разноските в домакинствата през следващите месеци. Макар и да счита, че е неприятно решение, той прогнозира увеличение на налозите у нас.

 
При такава обстановка замразяването на приходите значи, че част от обществените групи ще бъдат извънредно доста застрашени. Трябва да се търсят фокусираните способи за подкрепяне. Тези хора, които фактически имат потребност, които са изложени на това, примерно да не могат да си заплащат сметките за отопление и осветяване – този най-малко би трябвало да бъде обезпечен. За работещите, за жалост няма какво да се направи – те би трябвало сами да съумеят по някакъв метод да се оправят, тъй като тази рецесия се обрисува да бъде много сериозна.
Димитър Чобанов, финансист

„ Това, което би трябвало да създадем, е да се опитаме да изкарваме малко повече. Това е решението в рецесията. Няма по какъв начин на цялата стопанска система да се даде “, посочи финансистът.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР