Бюджетният дефицит на Обединеното кралство през ноември 2022 г. нарасна

...
Бюджетният дефицит на Обединеното кралство през ноември 2022 г. нарасна
Коментари Харесай

Великобритания отбеляза трудна Коледа, но всъщност трудностите предстоят

Бюджетният недостиг на Обединеното кралство през ноември 2022 година набъбна до рекордно равнище от 1993 година насам и съвсем три пъти над недостига, регистриран година по-рано.

На 25 декември, в първото си коледно послание като английски крал, Чарлз III означи, че тази Коледа е била сложна, заявявайки, че е пристигнало „ време на огромно безпокойствие и компликации “. Това се оказа близо до всеки, който е изправен пред спор, апетит или естествени бедствия, както и за тези, „ които търсят способи да платят сметките си, способи да нахранят и стоплят фамилиите си “.

Последната му фраза е директно обвързвана с належащите проблеми на неговите жители. Затова той изрече специфична признателност към хората, които подаряват храна и други движимости за нуждаещите се. Чарлз III акцентира ролята на обществените организации, църквите, джамиите и синагогите в опитите да се нахранят гладните англичани.

Докато милиони хора в Обединеното кралство се борят с възходящите цени на храните и силата, някои британци са изправени пред въпроса: да включат отоплението или да купят хранителни артикули? Това въобще не са „ разкази на съветската агитация “, а репортаж на немската телевизия „ Дойче веле “. В него се споделя, че една трета от лондончаните живеят в беднотия, а с покачването на цените на храните даже жители, които имат работа, се обръщат към благотворителните структури.

Главата на фамилията Даниел Бърнсайд споделя, че с две деца икономисва безусловно от всичко. Бърнсайд постоянно не може да си разреши да включи отоплението и постоянно седи без светлина, от време на време фамилията е без топла храна. Едно от всеки четири деца във Англия пропуща едно хранене дневно, съгласно материала на Дойче Веле.

На 23 декември Financial Times разгласява публикацията „ Британската зима на недоволството - неминуем резултат от строгите икономии “, в която се разказва по какъв начин десетилетието на съкращения на разноските от страна на Консервативната партия направи страната уязвима на външни шокове.

Виновникът за протичащото се не е някогашният министър председател Лиз Тръс с нейния абсурден минималистичен бюджет, довел до съществени съмнения на пазара. Ефектите от консервативната 12-годишна стратегия за строги икономии на държавните разноски, която продължи при министър-председателя Камерън, непрестанно се натрупваха през последното десетилетие.

„ Проблемът е, че когато едно след друго или по едно и също време се сблъскате с пандемия, енергийна рецесия и акт на недодялан стопански самосаботаж, вашите в този момент нежни и изтощени публични услуги ще се огънат там, където една здрава система би поела напрежението. “ написа FT.

Дванадесет години след началото на строгите икономии, статистиката демонстрира, че заплатите и продуктивността са в застой. Реалните заплати в Обединеното кралство в този момент са по-ниски, в сравнение с бяха преди 18 години. Поради удвояването на финансирането за системата на опазването на здравето от 2010 до 2013 година имаше скок на хроничните болести и продължителността на живота към този момент не пораства, а преждевременната смъртност доближи най-високото равнище измежду развитите страни.

Бюджетният недостиг на Обединеното кралство през ноември 2022 година набъбна до рекордно равнище от 1993 година насам и съвсем три пъти над недостига, регистриран година по-рано. Това се дължи на огромните държавни разноски за субсидиране на разноските на семействата и бизнеса за заплащане на сметки за електрическа енергия.

Бюджетният недостиг на страната през ноември възлиза на 22 милиарда паунда (26,8 милиарда долара), макар че интервюираните от Bloomberg специалисти чакаха да видят цифра от 14,8 милиарда паунда. Всичко това подсказва, че най-трудните времена за Англия занапред предстоят.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР