Бюджетният дефицит, който се предвижда в макрорамката за 2018 година

...
Бюджетният дефицит, който се предвижда в макрорамката за 2018 година
Коментари Харесай

Дефицит под 1% заложен в бюджета за догодина

Бюджетният недостиг, който се планува в макрорамката за 2018 година е под 1%. Това заяви в предаването " Неделя 150 " на БНР ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията, Цветан Цветанов. Той направи съпоставяне, че през бюджетната 2014-та година, когато " завърши мандатът на тези, които желаят да ръководят и се оферират като опция, дефицитът беше 5,5% ".

Ще има поетапно нарастване на заплатите освен в областта на образованието, а и в други браншове, сподели още той. " 2,5 милиарда лева повече ще бъдат изхарчени (б.р. спрямо 2017 г.), само че не за сметка на недостиг, който да пораства, а за сметка на икономическия напредък. " От заложените разноски, 700 млн. лв. са единствено за Фонд " Работна заплата ". Това значи, че ще има нарастване на заплатите освен в областта на образованието, а поетапно и в други браншове ", разясни Цветанов.

Брутният вътрешен артикул през 2018 година ще бъде 100 милиарда лв., добави още той. " Това е фантазия от всички години на ръководство! В края на мандата сме заложили цифрата да бъде 120 милиарда лв. ", означи Цветанов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР