Бюджетната служба на Конгреса (CBO) прогнозира, че държавният дълг на

...
Бюджетната служба на Конгреса (CBO) прогнозира, че държавният дълг на
Коментари Харесай

Дългът на САЩ е бомба, която скоро ще избухне според легендарен инвеститор

Бюджетната работа на Конгреса (CBO) предвижда, че държавният дълг на Съединени американски щати евентуално ще надвиши $50 трилиона през идващото десетилетие.

В неотдавнашния си отчет CBO, орган, който дава финансови и стопански разбори на Конгреса, чака държавният дълг да нарасне до $54.4 трилиона до края на 2034 година

В момента, съгласно данни от Министерството на финансите на Съединени американски щати, националният дълг е на $34.22 трилиона. Тази прогноза на CBO демонстрира зашеметяващо нарастване от $20.180 трилиона за интервал от 10 години.

Последната прогноза на CBO съответствува с опасенията, изразени от магната на хедж фондовете Пол Тюдор Джоунс по отношение на идните опасности, подбудени от растящия дълг на Съединени американски щати.

В изявление за CNBC Джоунс предизвести, че макар очевидно безпрепятствено функциониращата стопанска система, икономическата интензивност на Съединени американски щати е сходна на това да бъдеш „ на стероиди “. Той отдаде това на тактиката на държавното управление за стимулиране на потреблението и икономическия напредък посредством обширни заеми и разноски.

Джоунс предизвести, че стопанската система е изложена на риск от колапс под тежестта на възходящия държавен дълг. Той акцентира настоящия бюджетен недостиг от 6% до 7%, което демонстрира скок в потреблението, воден от несъразмерни заеми.

Милиардерът акцентира неизбежността на рецесия, произлизаща от неустойчивата траектория на финансите на страната, спекулирайки с времето на нейното проявяване на пазарите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР