Бюджет 2020 ще бъде обсъден в пленарната зала на първо

...
Бюджет 2020 ще бъде обсъден в пленарната зала на първо
Коментари Харесай

Парламентът продължава гледането на Бюджет 2020

Бюджет 2020 ще бъде разискван в пленарната зала на първо четене. Вчера депутатите утвърдиха бюджетите на здравната каса и държавното публично обезпечаване.

Във финансовата рамка е заложено следващата година стопанската система да означи растеж от 3,3 на 100, безработицата да продължи да спада, а растежът на инфлацията да се забави. Най-сериозният риск пред реализирането на прогнозата е неподходящата външна среда. През 2020 година се планува опцията за изтеглянето на нов дълг от 2,2 милиарда лв., което е и един от буферите в бюджете, съобщи финансовият министър Владислав Горанов.

Най-вероятно следващата година ще излезем на външните пазари, с цел да си осигурим нужното дългово финансиране, сподели финансовият министър Владислав Горанов при представянето на републиканския бюджет в отрасловата комисия: " Наличието на ликвидни буфери е причина за основаване на изцяло чувство за предвидимост и резистентност. "

Попитан дали има заплаха още веднъж да актуализираме бюджета поради еднократно огромно заплащане, финансовият министър сподели: " Не считам. Големите планове за рационализация на армията, които предстоят, се надявам да бъдат вместени в стратегиите, признати от Народно събрание, и да има график с разсрочено финансиране. "

Необходимо ли е по-голямо от заложеното нарастване на парите за общините: " Искаме да имаме съвременна инфраструктура в обитаемоте места и да плащаме по 20, до 50 лева налог за парцел в столицата, който коства 150 хиляди лв.. Е, няма по какъв начин да стане! ", безапелационен бе Горанов, с което прикани общините да усилят имотния налог. Промяната на локалните налози и такси не допуска и новости в облагането на приходите. Преките и косвените налози следващата година няма да се трансформират.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР