Бьоф Строганов е популярно в цял свят ястие, което е

...
Бьоф Строганов е популярно в цял свят ястие, което е
Коментари Харесай

Тайната на Бьоф Строганов

Бьоф Строганов е известно в целия свят ядене, което е наречено в чест на съветския граф Александър Строганов, живял през деветнадесети век. То е било изобретено от един от майсторите готвачи на рубрика и съчетава съветски и френски кулинарни обичаи.

Бьоф Строганов съставлява телешко месо, нарязано на дребни ивички и запържено, което се сервира със особено подготвен сос. Той се сервира парещ, с гарнитура от картофено пюре, сварен ориз или пържени картофи.

За да приготвите същински Бьоф Строганов, ви е належащо телешко месо без лой – половин кг. Не е уместно да се употребява месо с лой, защото откакто се разтвори в соса на ястието, тя ще скапе усета и консистенцията му.

Месото се измива добре със студена течаща вода, само че не прекомерно дълго, с цел да не стане безвкусно. След това се подсушава.

Отделят се сухожилията, с цел да не стане месото прекомерно твърдо при готвенето. Месото се разрязва се на доста тънки ивички – с ширина по-малко от сантиметър, и се покрива с домакинско транспарантно фолио, след което се начуква с дървено чукче.

 Тайната на Бьоф Строганов

Месото би трябвало да се начука напълно леко. Ако прекалите, месото ще стане прекомерно фино и при пърженето ще се съсухри. За да не залепва месото за масата или кухненския плот, леко го навлажнете с вода.

Освен месото за приготвянето на фамозното ядене са нужни 2 глави лук, 2 супени лъжици брашно, 200 грама заквасена сметана, 100 мл доматен сок, олио за пържене, сол, захар, черен пипер и дафинов лист – по усет.

Ивичките месо се запържват в олиото до подготвеност. Първо се запържват от двете страни на мощен огън и по-късно котлонът се понижава.

След това се прибавя нарязаният на ситно лук. Когато той омекне, се прибавят брашното и се разбърква добре. Добавя се сметаната, а в случай че е прекомерно гъста, се прибавя вода.

Добавя се доматеният сок, подправките и всичко се задушава към седем минути. Сосът би трябвало да е умерено солен, с прелестен кисело-сладък усет.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР