бяха отворени днес в повечето области на страната. Без предварително

...
бяха отворени днес в повечето области на страната. Без предварително
Коментари Харесай

Опашки в първия ден ден на зелени коридори за ваксинация

бяха отворени през днешния ден в множеството области на страната. Без авансово записване се поставяше главно имунизацията на " Прайзер/Байонтех ", само че жителите можеха да избира и препарата на " АстраЗенека ".

Опашка от искащи се извиха на доста места.

" Така или другояче би трябвало да се имунизирам. Колкото по-рано, толкоз по-добре. Имаме деца в чужбина. Трябва да намеря метод и тях да видя ".

В четири лечебни заведения в София има избрани за празниците зелени коридори, с цел да могат всички искащи да се имунизират. Това са Александровска болница, " Пирогов ", болница " Света Анна ", Военно-медицинска академия. Най-големи бяха опашките пред павилионите в Александровска болница и хората, с цел да бъдат имунизирани, чакаха по 3, 4 часа, сподели инспекция на БНР. 

Анкетираните се надяват от болничното заведение да усъвършенстват местата за имунизиране, тъй че да се избегне неудобството за хората:

" Четири часа към този момент както чакаме. Дошли сме от 8.30 ".

" Ние си приказвахме, беше ни занимателно, само че не е елементарно. Трудно си е въпреки всичко. Това са четири часа на крайник. Някои не устоят. Не могат да стоят на едно място ".

" През платформата си бях запазила от 9 април час за през днешния ден в 9.00 часа, бях първа, обаче оповестиха, че " зелените коридори " от през днешния ден са действителни и отпада всякаква регистрация през платформата, тъй че се наложи да очаквам както всички, което не е добре, тъй като може да се сътвори организация да работи още един павилион. Всички чакаха, че ще има толкоз доста хора. Това е необяснимото. Тенденцията е такава, че би трябвало да се имунизираме, няма по какъв начин. Болестта е страшна. По-добре е да сме предпазени ".

В " Пирогов " чакането на хората да се имунизират не беше обвързвано с някакви компликации.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР