Бургерът не е просто храна - той е история, символ

...
Бургерът не е просто храна - той е история, символ
Коментари Харесай

Как да си направим кюфтета за домашни бургери

Бургерът не е просто храна - той е история, знак и кулинарно прелъщение. Неговата еволюция от първичното „ hamburg steak “ до многото разновидности и комбинации, които през днешния ден срещаме в разнообразни кухни по света.

Бургерът не е просто ядене - той е кулинарна легенда, знак на американската просвета и даже на международната кухня.

Съчетанието сред сочното кюфте, сиренето, салатата и специфичния сос, всичко в хлебен булчин образува хармонично и вкусно ядене за бърза консумация.

Домашните бургери постоянно са цялостни с усет и мирис, само че тайната за съвършен бургер постоянно се крие в сочните кюфтетата.

Едни добре приготвени кюфтета за домакински бургер са основата на вашия великолепен и вкусен сандвич, а положителната вест е, че те не са сложни за подготвяне.

Ето какви са нужните съставки и стъпки в приготвянето на кюфтета за бургери:

Съставки за кюфтетата за бургер

500 грама филе: изберете качествено месо за по-добър усет. Можете да употребявате говеждо, свинско, пилешко или телешко месо, според от желанията си.

1 скилидка чесън (настърган): чесънът прибавя мирис и усет на кюфтетата.

1 приблизително огромна глава лук (фино нарязан): лукът способства за сочност и усет.

1 яйце: с цел да свържете съставките и да дадете консистенция на кюфтетата за бургерите.

2 супени лъжици горчица: добавяйки горчицата, ще наблегнете аромата на месото.

1 супена лъжица соев сос: дава изразен усет на кюфтетата.

2 супени лъжици остарял черен пипер: за пикантност и аромат

сол: на вкус

 Кайма за бургери

Стъпки за подготвяне на кюфтетата за бургер

Подготовка на съставките

Нарежете месото на кубчета и го минете през месомелачка или го нарежете на тънко с ядки. Нарежете лука и чесъна на доста фини късчета.

Смесване на съставките за кюфтенцата

В огромна купа смесете месото, нарязаният лук и чесънът, яйцето, горчицата, соевият сос, черният пипер и солта. Избягвайте продължително разтрошаване на месото, което може да го направи прекомерно плътно. Работете с ръце или лъжица, с цел да смесите съставките добре. Бъдете деликатни и не прекалявайте с натиска, тъй като тогава може да се получи прекомерно стегната текстура на кюфтетата.

Оформяне на кюфтенцата за бургерите

 Бургери на грил тиган

Вземете по-голям от размера на вашата длан пай от сместа и формирайте кюфте. Можете да ги оформите на ръка или благодарение на формичка за кюфтета, с цел да ги извършите равномерни. От извънредно значение е да приготвите идентични кюфтета за бургери, които да бъдат равни от всяка страна, с цел да могат да се изпекат оптимално добре. Направете леко плоски центрове на кюфтетата. По време на готвене, те ще се повдигнат, с цел да запазят формата си.

Готвене на кюфтетата за вашите бургери

Загрейте тигана с малко олио на приблизително висока температура. Поставете кюфтетата в тигана и ги печете за към 4-5 минути от всяка страна или до момента в който станат златисти и подготвени. Избягвайте да ги притискате с шпатула по време на готвене, с цел да запазят своята сочност. В взаимозависимост от вашите желания, прибавете сирене няколко минути преди да извадите кюфтетата от грила или тигана, с цел да се разтопи и да придаде още мирис.

 Домашни бургери

Сглобяване на бургера

Сложете вашите обичани съставки в бургера - салата, домати, сирене, сосове - върху печените кюфтенца и ги сервирайте в бургер питки по ваш избор.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР