Бургаското ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията" получи званието Microsoft Showcase School от

...
Бургаското ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията" получи званието Microsoft Showcase School от
Коментари Харесай

Най-новото бургаско училище получи званието Microsoft Showcase School

Бургаското ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията " получи званието Microsoft Showcase School от софтуерния колос, поради приноса си в създаването на новаторски способи на преподаване, в които се ползват модерни цифрови технологии и в частност - просветителни решения от портфолиото на компанията.

Новооткритото учебно заведение заслужи влиятелния статут с консолидираното на облачната платформа Office 365 Education и OneNote в работата със своите ученици, както и за това, че стана първото българско образователно заведение, внедрило просветителната версия на играта Minecraft: Education Edition в образователния развой.

Училищата, отличени със званието Microsoft Showcase School се подреждат измежду елита на образованието, отличавайки се с отдаденост на концепцията за цифрова промяна на ученето и възстановяване на резултатите от образованието на учениците чрез индивидуализиран метод. Училищата от тази мрежа служат като пример за високопродуктивна педагогика и положителните им практики се популяризират в общността на Microsoft.

С обновяването на листата с образцови учебни заведения в края на тази образователна година, ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията " ще стане първото българско учебно заведение с присъден Showcase статут на световната карта на образованието.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР