Бургаският плувец Цанко Цанков беше номиниран в категорията Мъж на

...
Бургаският плувец Цанко Цанков беше номиниран в категорията Мъж на
Коментари Харесай

Цанко Цанков с престижна номинация от Световната асоциация по плуване

Бургаският плувец Цанко Цанков беше номиниран в категорията „ Мъж на годината “ в класацията на Световната асоциация по плуване в открити води – WOWSA. Предложението за отличие идва след историческото преплуване на протока Каталина в Съединени американски щати през август предходната година и в навечерието на идното присъединяване на Цанков в плувния маратон от Ocean 7 в протока Кук в Нова Зеландия. Той е с дължина от 23 км и температура на водата от 15 градуса по Целзий.

Цанко Цанков е и първият българин, приключил два от най-трудните плувни маратони в открити води в света – Гибралтарския пролив от Европа до Африка и протока Каталина в Тихия океан. WOWSA го включи в Топ 40 от всички 616 състезатели, които реализираха значими триумфи в ледени води през 2023 година

В момента плувецът – рекордьор се приготвя въз основата в Белмекен, а по-късно ще продължи тренировките си в морето, макар ниските температури на водата. Той посвети номинацията си на всички българи и изключително на родния Бургас.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР