Бургаският частен съдебен изпълнител Станимира Николова е предложила за публична

...
Бургаският частен съдебен изпълнител Станимира Николова е предложила за публична
Коментари Харесай

Имоти на „Атия резорт“ за близо 60 млн. лв. отиват на публична продан

Бургаският частен правосъден реализатор Станимира Николова е предложила за обществена продажба голям парцел в една от най-красивите местности по нашето черноморие - „ Отманли “. Причината са насъбраните задължения на испанското акционерно сдружение „ Атиа резорт “ към общината в Бургас, която е предявила вемането си към испанците

„ Златният “ парцел в парк „ Росенец “,

който по документи е ситуиран в кв. „ Крайморие “, се продава за близо 60 млн. лева ( оповестената начална тръжна цена е 58 235 794.80 лева). Това излиза наяве от обявлението на частния правосъден реализатор. Късметлията да го напазарува ще се подреди с впечатляващ по размерите си аграрен парцел, ситуиран на 69 344 кв.м, ведно с построената в него почивна база, която включва шест обособени здания.

Справка в Търговския указател демонстрира, че компанията - дебитор е записана в София и е благосъстоятелност на испанското сдружение „ Атиа Спейн “, което у нас се ръководи от съвет на шефовете,а в него попадат имената на Фернандо Агуд Бласко, Хавиер Карлос Фернандо Валс и Карлос Мартин Алапонт Кодонер. От оповестените в регистъра документи излиза наяве, че испанската фирма-майка, която е записана във Валенсия също е в разпродажба. Решението за преустановяване на сдружението испанскикте притежатели са взели още на 27 юни 2013 година. От протокола, направен за случая излиза наяве, че по това време съдията от Търговски съд №3 на Валенсия Хосе Мария Кутиляс Торес е издал определение, с което испанският притежател на „ Атиа резорт “ потегля по пътя на несъстоятелността. Дейността на дъщерното му сдружение у нас пък е прекъсната още през 2014 година

В същото време в интернет уеб страницата за резервации и почивки „ Booking.com “ комплексът продължава да се популяризира и да се предлага като едно от най-желаните места за отмора по южното ни Черноморие. И се разяснява, че Атия Резорт се намира на 150 м от морския плаж в Черноморец и предлага открит сезонен басейн, спа център, безвъзмезден WiFi, паркинг, детска площадка и басейн.

„ Всички жилища разполагат с климатик, с тв приемник с плосък екран с кабелни канали и с ъгъл за сядане с диван във всекидневната. Напълно оборудваният кухненски бокс включва столова и кухненска посуда, а банята е с душ. Някои от жилищата имат спомагателна баня, а всички включват личен балкон с панорама към морето. Атия Резорт предлага сауна, парна баня, разтривки и стаи за релакс против в допълнение възнаграждение. Шезлонгите и чадърите на плажа се дават гратис на гостите на комплекса “. Всичко това се изяснява в обявите за отмора.

В същото време обаче,

постройките и парцела, който в този момент продава частният правосъден реализатор надалеч не са такива, каквито са разказани в рекламата. В записка към обявлението за продажба ясно е посочено, че огромна част от парцела е “труднопроходима “, а постройките, които се продават са „ в неприятно експлоатационно положение “.

Въпреки всичко сходен парцел, който е разположен в извънредно красивата зона на парк „ Росенец “ и граничи дириктно с морето, надалеч не е за занемаряване.

Нека не забравяме, че от дълго време този регион е станал извънредно прелъстителен за нашенските богаташи, изключително откакто той беше „ открит “ от притежателя на „ черноморския сарай “, а за историята на придобиването и посрояването му „ Банкеръ “ е писал неведнъж.

Точно тези елементи ни накараха да се свържем първо с офиса на частния правосъден реализатор Николова, с цел да разберем какъв е размерът на дълга на сдружението, поради който се продава такав вкусен парцел. Разбшира се съответен отговор по този начин и не получихме, а единственото което сподели дамата, която се показа като помощник на Николова беше, че не може да ни даде такава информация.Но въпреки всичко беше безапелационна,че „ дългът е задоволително огромен, с цел да се пристъпи към тази продажба “...

Тъй като в самото съобщение е записано, че парцелите се продават на съображение на изпълнително дело (№ 2018805401164 от 2018-а), „ взискател “ по което е община Бургас, взехме решение да почерпим вода от извора.

Кметът на черноморския град

Димитър Николов беше задоволително общителен да ни изясни, че става въпрос за неплатени общински налози и такси, само че въпреки, че документите за цялото обвързване на „ Атиа резорт “ не били пред него, те сигурно не надхвърляли 500 хил.лева, изясни пред „ Банкеръ “ Николов. Причината за убедеността му, че информацията е точна била, че той поименно знаел длъжниците на общината, чиито неизплатени задължения надвишават тази сума, а испанците не попадали в този най-черен лист.

Очевидно обаче, отговорностите на компанията, която от дълго време се впусна в градежи на апартаментни комплекси и вилни парцели у нас, не се изчерпват единствено с този дълг към общината. Но към този момент компанията към момента не е оповестена в неплатежоспособност и мъчно може да се разбере какви са на процедура всичките й задължения. А и последния финансов доклад на компанията е за 2012 година. В него е записано, че „ непокритите загуби “ на сдружението са над 53 милиона (53 419 000 лева).

Очевидно действителната продажба на тези парцели по сегашната публикация,които в действителност се продават общо, на процедура ще стане през идващия месец. Според документите едномесечният период за поръчки от мераклиите да се снабдят с това райско кътче на нашето Черноморие стартира да тече от 12 юли, а наддавателните оферти ще се подават в Бургаския областен съд.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР