Бургаският апелативен съд намали с 4 г. 15-годишната присъда на

...
Бургаският апелативен съд намали с 4 г. 15-годишната присъда на
Коментари Харесай

17 г. за внук, удушил дядо си с въже, намалиха присъдата на съучастника

Бургаският апелативен съд понижи с 4 година 15-годишната присъда на Станислав Василев, приет за отговорен като съизвършител в убийството на 72 годишния Васил П. от село Люлин, община Стралджа. В останалата част присъдата е доказана, оповестиха от пресцентъра на съда.

С нея другият участник в закононарушението Марио Димитров, внук на убития, е наказан на 17 години отнемане от независимост. Апелативни магистрати означават, че присъдата на внука е незаслужено занижено. Неглижирана е главната му и водеща роля при реализиране на убийството както и трайната му злост към индивида, който го е отгледал и възпитавал в продължение на доста години. Не са регистрирани и съобразени в задоволителна степен от първоинстанционния съд и непрекъснатите му опити да се домогне до парите на възрастния човек, за който намерено приказва,че е " свидлив ". Присъдата на Марио обаче не може да бъде повишена, защото прокуратурата не е протестирала определението на окръжния съд в Ямбол.

Между 20 и 21 ч. на 20 септември, 2016 година, Марио и приятелят му Станислав отишли при 72-годишния Васил, с цел да му желаят пари. Конфликтът сред дядо и внук ескалирал откакто възрастният мъж отказал да даде следващата порция от спестяванията си. Марио се нахвърлил с юмруци и ритници върху дядо си и най-после го удушил с въже.

Според Апелативния съд наложеното на подсъдимия Станислав наказване от 15 година отнемане от независимост е повишено, а цялостните му признания в хода на досъдебното произвеждане в огромна степен са съдействали за разкриването на обективната истина. Не бил задоволително оценен и фактът, че подсъдимият Станислав е правилен и предан другар и подготвен на всичко, с цел да помогне на хората, на които държи и това е бил водещият му претекст да закара до село Люлин приятеля си от детинство Марио. Точно пословичната /според свидетелските показания и заключението на комплексната психолого-психиатрична експертиза/ преданост на Станислав и подготвеност да помогне са водещи и при присъединяване му като съучастник в умъртвяването на дядото на Марио. Не са регистрирани и съобразени в задоволителна степен доста положителните характеристични данни на подсъдимия, за които има приложени по делото характерности на предходните му работодатели, показват магистратите от Бургаския апелативен съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР