Burgas24.bg разпространи статия на журналистката Йоанна Заремба във връзка със

...
Burgas24.bg разпространи статия на журналистката Йоанна Заремба във връзка със
Коментари Харесай

Изнасилената в Обзор от масажист полякиня с нова доза скандални разкрития

Burgas24.bg популяризира публикация на журналистката Йоанна Заремба във връзка със случая на полската туристка, която стана жертва на полов тормоз от страна на теляк по време на почивката си в Обзор.

Според полската журналистка от Радио Зет, похищението е станало на 20 август. Курортистката се записала на предлаган в хотела „ Турски масаж “.

От известия във входящата поща:

" Намирам се в хотел в България. Вчера трябваше да отида на уречен масаж в хотела. По време на масажа бях унизена полово. "

" След случилото се бях в огромен потрес, по тази причина едвам след два часа се взех решение да уведомя полицията. Полицията отхвърляше да ме заведе в болничното заведение за ДНК проби, потвърждаващи виновността на масажиста. От 18 до 22:30 часа се пробвах да ги накарам да подхващат някакви дейности. Никой от служителите на реда не говореше британски, не знаеха какво би трябвало да вършат. Тогава пристигнаха други, също толкоз безпомощни. Аз също бях пренебрегната от личния състав на хотела, един от шефовете сподели, че това са неистини ".

И най-после:

" Оставам с усещането, че всичко ще бъде потулено. Вече не знам какво да върша, опасявам се, че щом си потегли, делото ще бъде завършено. Моля ви, апелирам, помогнете ми, не знам какво да върша по-нататък. "

Тестовете няма да покажат нищо

Намирам контакт с W. посредством интернет. Тя прекарва почивката си на българското крайбрежие с колегата си в известен курорт.

В неделя, 20 септември, в три следобяд, тя има уговорена среща - турски масаж. Една от многото услуги, предлагани в този вид ваканционни комплекси. Първите двадесет минути прекарва в парна баня - порите на кожата се отварят под въздействието на топлота, което оказва помощ в по-нататъшния развой на пречистване.

По време на процедурата постоянно се прави пилинг, а самият масаж се прави въз основата на ароматни масла. Междувременно тялото се полива с хладка вода. Така е трябвало да наподобява всичко.

" Именно с такова концепция отидох на тази процедура. По време на масажа господинът стартира да ме допира по чудноват метод. Това към този момент провокира съмненията ми, само че си помислих, че въпреки всичко съм в друга страна, а за самия масаж прочетох, че не е най-деликатният.

В един миг масажистът стартира брутално да пъха пръсти във влагалището ми. Това ме сковава. Няколко секунди не знаех какво се случва. Започнах да викам, че би трябвало да спре. И той просто ме попита дали не ми е харесало ", споделя дамата.

Не знаела какво да прави или да каже. Идвало ѝ единствено да плаче.

Отишла в хотелската стая. " По това време приятелят ми беше във фитнеса. Веднага щом влязох в стаята, започнах да плача, изпаднах в амок. Обадих се на колегата си. Казвам му, че би трябвало да пристигна допустимо най-скоро, би трябвало да поговорим. Той пристигна и незабавно видя, че нещо се случва. Веднага искаше да се обади в полицията “, изяснява дамата.

W. си спомня идващите два часа малко като в мъгла. На интервали плаче и мълчи. Чувства позор. Отначало не желае да разгласява нищо. Та нали не е била изнасилена, може би не е било нещо такова? По гледище на колегата си обаче взема решение да слезе долу на рецепцията. Разчита, че личният състав ще уведоми полицията.

Но последователността на събитията е друга. " Дойде един управител, след това различен - и трябваше да опиша на всеки един от тях една и съща история. Накрая споделих, че в случай че не се обадят в полицията - ще го направя сама. Обещаха, че ще се обадят. Изчакахме двайсет минути, никой не се появи ", споделя тя. Накрая сама набира незабавния номер.

Контактът със чиновниците, които се появяват в хотела, е доста сложен. Те не приказват британски, тъй че един от мениджърите работи като преводач. W. споделя историята през цялото време. Когато завършва, чува от полицията: " Не знаем какво да вършим. Никога до момента не сме имали сходна обстановка ".

Следващите три часа минават в телефонни диалози - служителите на реда обменят информация с висшестоящи. В 10 вечерта W. и нейният сътрудник ще чуят, че униформените завършват днешната промяна. Но скоро ще пристигна някой различен - твърдят те. Половин час по-късно в хотела се появяват още служители на реда, на които W. още веднъж споделя цялата история. Те също не знаят какво да вършат - не били получили информация " авансово “.

" Още в самото начало - незабавно щом видях служителите на реда - желаех неотложно да ме заведат в болничното заведение за проучвания. Проверих в интернет по какъв начин да се държа в такава обстановка, какво да върша. Четох, че хората, претърпели обезчестяване или полово принуждение, би трябвало допустимо най-скоро да отидат на доктор за ДНК проби, които ще го потвърдят. Защото без тях това са единствено думи... ", признава W.

Молбите на W. униформените да я заведат в болничното заведение не престават няколко часа и не водят до резултат. Полицаите настояват, че правенето на тест е безсмислено, тъй като е минало прекалено много време от самия случай и че W. към този момент се е изкъпала, тъй че тестванията няма да покажат нищо. Но в случай че желае да си направи тест, няма проблем - само че сама.

Преди 23,00 часа полицията към момента е в хотела, само че W. има усещането, че въобще нищо не се случва и че всички дейности са единствено повърхностни. В постройката се появява следващият шеф.

" Отново споделих какво ми направи този мъж, плаках... А той изяснява, че този човек работи тук от 10 години и в никакъв случай не се е случвало нещо сходно! И сигурна ли съм в това? Тогава бях шокирана. Не чаках сходна реакция от хотел, където нещо сходно ми се случи ".

W. взема решение, че ще отиде в болничното заведение сама. Когато тя отваря вратата на таксито, един от чиновниците я стопира и в последна сметка се съгласява да я заведе на обзор. Но при изискване, че първо отидат до полицейския сектор в Несебър - на час път с кола от Обзор - с цел да дадат показания. Когато идват пред районното, е след дванайсет през нощта.

Навън е хладно. Полицейските чиновници споделят, че сътрудникът на W. би трябвало да изчака пред входа. W., несъмнено, не е съгласна. Те обаче съумяват да принудят момчето да я изчака на скамейка в коридора.

Комисарят - който сега се занимава с нейния случай - не приказва британски, както в действителност никой в ​​цялата централа. Назначава се върл преводач. W. съжалява по-късно, че не е записала цялото прослушване. Не е сигурна по какъв начин са преведени думите ѝ. Трябва да разказва малко по малко всички позиции по време на масажа, всяка дума и изречение, произнесени от служителя на хотела. Питат я - знаела ли е, че мъж ще я масажира?

Разбира се, че не, дава отговор тя. Между другото - какво значение има това?

Тя дава показания на британски, по-късно никой не е чел нейния протокол. Поискали да подпише бързо и незабавно тръгнали към болничното заведение. Било съвсем два сутринта.

" След показанията полицията не искаше да ми дава никаква информация какво следва. Попитах: вие ще извършите тестванията и какво? Отговорили, че не се знае, само че ще създадат каквото могат. Но аз започнах да изследвам и желаех документ, потвърждаващ показанията, които дадох. Казаха ми, че следователно би трябвало да дойда в Несебър в четвъртък и тогава ще получа такова уверение от тях “.

" Това не е закононарушение "

След това W. е превозена с полицейска кола до болничното заведение в Бургас - следващи четиридесет минути в посока. Влиза в кабинета и съгласно напътствията сяда на гинекологичния стол. Без дума за встъпление лекарят слага железен инструмент. W. крещи от болежка: " Какво вършиме? Боли толкоз доста! "

" Лекарят и медицинските сестри имаха проблем с обстоятелството, че някой е пристигнал за проучвания в този час. Бяха заложени въпроси: какво в действителност чакам от тях и какъв е казусът? Отговарям, че вие ​​като доктор евентуално би трябвало да знаете какъв тест би трябвало да бъде изработен в такава обстановка?

Накрая направи тестванията, даже не знам какви. След това ми даде лист хартия за автограф. Попитах какви са тестванията и какво написа тук? Той увери, че ще го даде на полицията, те ще знаят всичко. Не отстъпих, желаех документ, потвърждаващ, че тестванията са извършени. Не го получих, само че в последна сметка издействах да направя фотография ", оповестява полякинята.

Около четири сутринта изтощената жена е откарана в хотела от полицията. Чакат я единствено два часа сън. Трябва да стане в седем, тъй като в девет в бургаската болница ще дойдат резултатите.

Всичко се случва на три места. Управлението, в което W. дава показания, е в Несебър, болничното заведение - където се вземат нейните проби от цитонамазка - в Бургас, а хотелът - където тя живее - е в Обзор. Градовете са на към час разстояние един от различен. Така те се редуват напред и обратно поредно.

В понеделник, 21 септември, те би трябвало първо да отидат в полицейското ръководство, по-късно още веднъж в болничното заведение. Тя ще бъде съпроводена от авансово назначен преводач. Когато идват в полицейското ръководство, полицайката посредством преводач споделя на колегата на W. да слезе от колата. Казва, че там няма да има потребност от него. W. стачкува.

" Това не е закононарушение “ - чува от комисаря, който управлява делото. Жената се обръща към нея... на британски.

" По пътя попитах преводача за какво полицайката се обърна към мен по подобен метод? Преводачката единствено сподели, че нейната работа е да превежда и тя не знае защо става въпрос " - прибавя W.

В болничното заведение лекарят ревизира дали W. е претърпяла някаква контузия. Той декларира, че вагината в действителност е зачервена и има контузии. W. пита дали ще има ДНК тест. Получава отговор, че не, и че по този начин или другояче пробата така и така не би посочил нищо. Всъщност, несъмнено, че може, само че още веднъж да го направи сама. Връщат се в ръководството в Несебър с резултатите.

" Тогава пристигна комисарката, доста недоволна. Тя стартира да споделя нещо на преводача и аз се обръщам към нея на британски. Питам какво ще се случи по-нататък, по какъв начин ще наподобява следствието? Ще бъде ли стартирано въобще? Полицайката дава отговор, че чакаме единствено резултатите от теста. Питам още веднъж дали този човек ще бъде разпитан? Никой не ми споделя за нищо ", споделя W. В четвъртък, 24 септември, тя би трябвало да се появи в Несебър, с цел да разпознава причинителя. " Добре, мисли тя, незабавно ще взема документите от разпита “.

" Тогава комисарката сподели, че няма да получа никакво уверение, тъй като българският закон го разрешава единствено след привършване на следствието. Как по този начин, запитвам аз? В последна сметка единствено преди десетина часа ме уверихте, че ще получа такива документи, че даже би трябвало да ги взема персонално " - напомня W.

Комисарката не устоя. " Това е било сексуален масаж! Та нали сте знаела на какво сте се записали! ".

" Избухнах в рев. Попитах дали ще каже същото на щерка си, в случай че това, което ми се случи, ѝ се случи на нея? Че това е бил " сексуален масаж “ и да не се прекалява? И че това не е закононарушение?

W. на вятъра изяснява, че е неистина, че не е ставало дума за никакъв " сексуален масаж “. Но, наподобява, никой не я чува.

С последните си сили тя се връща в хотела. След това получава информация от почетния консул - казусът най-вероятно ще отиде в съда. Влизайки във фоайето - макар че е изтощена - незабавно желае среща с основния шеф на хотела. Да, дамата наподобява доста загрижена, демонстрира съчувствие. Но дано изчакаме резултатите от теста, декларира тя и тогава ще се окаже дали W. споделя истината.

Масажистът е отхвърлен, до момента в който въпросът се проверява и няма да работи. Това обаче не се случи незабавно. Хотелът реагирал единствено след многочисления напън от страна на W. след нейния контакт с полицията и полското посолство. Както тя признава, в случай че не бяха нейните старания, никой даже не би желал да се срещне с нея.

Ако не беше моят дебелоглав и настояването за правата ми - което е неуместно единствено по себе си - нищо нямаше да се случи. Наранена съм и всички към мен единствено допускат, че неистина. Никой самичък не ми оказа помощ, не сподели: " Съжалявам, съжаляваме. Нуждаеш ли се от нещо? " Имах възприятието, че просто оповестявам, че сервитьорът е бил недодялан.

W. също пита комисарката дали мъжът ще продължи да работи в хотела. " Той е почтен. Той има цялостното право да практикува ", чува.

Полското консулство се намесва

W. се свързва с туристическата организация TUI - уредника на пътуването. " TUI ми споделиха, че тази година нямат представители, тъй че никой от тях не може да пристигна. Казаха, че ще се погрижат за случая и ще го " следят ". И че всичко, което могат да създадат, е да се свържат с хотела и схванат каква е тяхната позиция по този въпрос.

Това е всичко. Госпожата ми сподели, че хотелът не дава отговор на телефонни позвънявания и не дава отговор на никакви претенции " - акцентира W.

С нейния случай се занимава и полското консулство. " Г-жа W. беше отведена два пъти в Бургас, с цел да ѝ вземат проби за тестване. Сега чакаме резултатите от тях. Срещу индивида, който е обвинен в осъществяването на това действие, е стартирана инспекция “ - споделя Лидия Пиетшик-Вангелова, почетен консул в Несебър. И добави, че съдът ще поддържа връзка с W., когато тя се върне в Полша.

Г-жа W. ще бъде осведомена за хода на следствието, резултатите от него и приключването на делото На въпрос за пречките, които полицията е поставяла пред W. - първичният отвод да я вземат за проби, закъснение на разпита - консулът дава отговор - полицията организира изявление, това е обикновено.

Тя задава въпроси, които постоянно се задават в такава обстановка. Във всеки случай нещата ще продължат.

Опитах се да се обадя на хотела няколко пъти поред. Никой не дава отговор на телефона. Не съм получила отговор на известието с въпроси и молба за заемане на позиция по този въпрос - към момента го чакаме. Известно време по-късно W. ме осведоми, че хотелът няма да разяснява случая, до момента в който делото не бъде финализирано в съда - съгласно българския закон, едвам тогава те ще създадат изказване. Въпроси бяха изпратени и до туристическата организация TUI - към този момент няма отговор.

В сряда, 23 септември, след 20:00 - когато приключвам текста - на месинджър идва известие.

" Получих информация, че консулът ще бъде в хотела с полицията на следващия ден в 14 часа и ще ме съпровожда по време на визитата ми в полицейското ръководство. Вероятно с помощта на вашата интервенция. Благодаря ви доста. Новината за нейното наличие ме предизвиква малко " - прочитам, написа полската журналистка Йоанна Заремба в локалното " Радио Зет ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР