Burgas24.bg организаторите. Припомняме, че последният такъв беше на 17-и януари

...
Burgas24.bg организаторите. Припомняме, че последният такъв беше на 17-и януари
Коментари Харесай

На бургазлии им писна! Вдигат нов протест срещу мръсния въздух, този път имат само едно искане!

Burgas24.bg уредниците. Припомняме, че последният подобен беше на 17-и януари пред постройката на община Бургас.

" Независимо от голямото неодобрение на жителите на Бургас за систематичното " обгазяване " на някои от комплексите и кварталите на града, митингът на 17.01.2018 и множеството сигнали към Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас и Община Бургас два месеца по-късно нищо не се трансформирало, още по-лошо - не се вижда воля и съответни стъпки това да се промени съществено. Гражданите би трябвало да покажат, че това не им е безразлично и че те са катализатора, който може да промени сегашната обстановка. Хората би трябвало да схванат, че те са страната, че те заплащат от джоба си на институциите, от които зависи контрола на атмосферния въздух, с цел да живеят те и децата им удобно без заплаха от болести и трайни увреждания ", се споделя в събитието, основано за случая в обществената мрежа.

" Нямаме отговори на настояванията импортирани в комисията по Околна среда на 17.01.2018, въпреки да имахме такова увещание, това демонстрира за следващ път безхаберното отношение и неглижиране на казуса от страна на институциите, в тази ситуация Комисията по околна среда към Община Бургас. Този път настояването ще бъде едно - " Искаме да дишаме чисти въздух, ллишен от наднормени ФПЧ-та, въглеводороди, тежки метали и всевъзможни гадости от Менделеевата таблица. Как ще го постигнете си е Ваша грижа, Вие сте експертите, а ние Ви плащаме! АКО НЕ ЗНАЕТЕ КАК - ПОДАВАЙТЕ ОСТАВКИ "!

" Нека всеки който го е грижа за личното му здраве, за това на децата му и не му е безразлично какво диша да поддържа митинга, който ще се организира на 17.03.2018 от 16.00 пред Община Бургас. След събирането пред Общината ще има шествие до пл. Тройката и назад до Община Бургас. Всеки може да си носи атрибути с които да покажем нашето неодобрение /маски, плакати, флагове, мегафон, вувузели и други Протестът е кротичък и молим към съблюдаване на реда ", приканват уредниците.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР