Бургас. Завършва най-трудоемката част от благоустрояването на пространството между 24

...
Бургас. Завършва най-трудоемката част от благоустрояването на пространството между 24
Коментари Харесай

Междублоково пространство в ж.к. Изгрев в Бургас е благоустроено по програмата Моят град, моят квартал, моята улица

Бургас. Завършва най-трудоемката част от благоустрояването на пространството сред 24 и 25 бл. в к-с „ Изгрев “, което се извършва в границите на новата общинска стратегия " Моят град, моят квартал, моята улица ". Това оповестиха от Общината . На последните фотоси в галерията ще видите, че преди този момент мястото беше една кална поляна. Обновяването е поискано от локалните поданици и в съгласие до последния подробност с тях.

Изградена е нова улична мрежа сред блоковете. Обособени са 60 паркоместа на тревна фуга. Изградени са нови тротоари. Монтирано е ново улично осветяване. Оставена е свободна огромна зелена повърхност. Там ще бъде насипан в допълнение хумус. Ще бъде изпълнен и нов детски ъгъл. Последните изброени действия остават за следващата година, защото средствата в тазгодишния общински бюджет към този момент се изчерпват.

Програма за благоустрояване на вътрешноквартални пространства " Моят град, моят квартал, моята улица " e самодейност на кмета Димитър Николов, която толерира дейните и задружни бургазлии. Където съседите са най-единни, смяната идва по-бързо. Подробна информация за нея можете да откриете

С тази стратегия Община Бургас дава опция на хората от един огромен жилищен блок да обсъдят авансово от какво имат най-голяма потребност - детски ъгъл, зона за спорт, повече паркоместа, зона за отдих с повече зеленина, нещо друго. После да попълнят и подадат заявление за благоустрояване на прилежащото към постройката пространство, с което да покажат, че гледат в една посока.

Допустими за финансиране по програмата са цели здания (блокове) в режим на етажна благосъстоятелност, издигнати върху терени, които са общинска благосъстоятелност, предопределени за жилищно строителство. Заявлението за кандидатстване се подава от органите на ръководство в етажната благосъстоятелност, представляващи Сдружение на притежателите или Общото заседание, съответно регистрирани в общинска администрация.

Инициативата има за цел да направи средата на обитаване в комплексите и кварталите по-привлекателна, по-социална, по-безопасна. Успешно осъществената в Бургас стратегия за саниране сподели, че когато има обща концепция за възстановяване изискванията на живот, съседите могат да се сдружават и да работят в екип.

" Моят град, моят квартал, моята улица " действа на конкурентен принцип, толерирайки по-активните и задружни притежатели в многофамилни жилищни здания. Досега са подадени над 130 заявки. 50 плана се извършват тази година. За останалите кметът ще желае от локалния парламент да утвърждава финансиране със идващите бюджети на Бургас.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР