Бургас. Това лято Бургас отново беше фестивален град. Това каза

...
Бургас. Това лято Бургас отново беше фестивален град. Това каза
Коментари Харесай

Радовеста Стюърт, ОП „Туризъм“: Това лято Бургас отново беше фестивален град

Бургас. Това лято Бургас още веднъж беше фестивален град. Това сподели пред публицисти в Бургас Радовеста Стюърт, шеф на Общинско дружество „ Туризъм “ в Бургас, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас .

„ Аз се веселя, че поставихме Бургас на картата на градския туризъм в България. Досега бяхме един транспортен хъб и насочна точка за другите курорти на север и на юг. Тази година градът в действителност е дестинация, най-много за уикенд туризма. По наши информации виждаме, че има и много туристи, които избират Бургас, с цел да прекарат цялата си лятна отмора в града и по този начин остават за седмица-две. Можем да кажем, че съотношението цена – качество, което предлага Бургас, не може да се откри на никое място другаде по Южното Черноморие. Градът към този момент разполага и с много атракции. Освен остров Света Анастасия, който тази година ще има рекордна посещаемост и доходи, имаме и новите обекти – културно-туристически комплекс „ Ченгене скеле “, както и „ Акве Калиде “, което сега продължава да се уголемява. Надявам се следващата година да можем да представим една актуализирана негова част, нов музей и демонстрационен център. По този метод това, за което всички копнеят, ще бъде събрано на едно място, в това число там ще могат да се възползват и от лечебните свойства на минералната вода “, уточни Радовеста Стюърт.

По думите ѝ различен акцент, който се вижда през този летен сезон в Бургас, е, че българският екскурзиант харесва града освен поради фестивалните дни, само че и поради нощния живот.

„ Можем да кажем, че питейните заведения и нощните заведения имат много сериозен напор от гости, а също така градът остава желано място и за феновете на водните спортове. Продължаваме да постановяваме кайт сърфа – Бургас е една от най-хубавите дестинации по Черноморието за това. В тази връзка ще се опитаме да удължим сезона, защото се оказва, че даже на 1 януари, при съществуването на задоволително вятър, кайтистите могат да бъдат в Бургас, с цел да упражняват. Тук към този момент има две кайт школи, които дават съоръжение чартърен и всеки, който желае да кара кайт, може да пристигна в Бургас и да се възползва “, уточни шефът на Оперативна програма „ Туризъм “.

За втора година подред градът заложи и на тематичните уикенди като метод за привличане на повече туристи и повишение удовлетвореността от прекарването на всеки един от тях. Според Радовеста Стюарт това още веднъж се е оказало добра концепция, а най-посещаван досега е миденият уикенд.

„ Ще се абстрахирам от тематичните уикенди през август, защото тогава, даже без съществуването на спомагателна реклама, градът беше доста цялостен поради огромните фестивали, които продължиха без спиране в границите на три седмици. Освен дните през август, най-посещаван уикенд бе миденият. Той бе ориентиран към заведенията за хранене и частният бизнес имаше опция да се включи, което породи огромен интерес, защото самите заведения способстваха за популяризирането на събитията в календара. Надявам се, че сходен интерес ще провокира и идният рибен уикенд “, съобщи Радовеста Стюърт.

Наскоро стана ясно, че в Бургас се чака да бъде построена нова голяма атракция, която съставлява въжен парк с трудности във формата на гигантско дърво и която ще се намира наоколо до Конната база в Морската градина. „ Това е публична информация от компанията, която построява подобен вид уреди, новината е тяхна и към този момент няма да разясняваме, само че имам вяра, че скоро ще има още информация за това капиталово желание. Кандидатствахме с две оферти, само че едното толкоз се хареса като място и капацитет, че компанията реши да го разгърне. Мястото е до конната база, до Пясъчните фигури, откъдето хората ще могат отвисоко да видят хубостта на Бургаските солници “, разясни шефът на Оперативна програма „ Туризъм “.

Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР