Бургас. Ще отправим предложение до Министерството на образованието за това

...
Бургас. Ще отправим предложение до Министерството на образованието за това
Коментари Харесай

Д-р Георги Паздеров, РЗИ – Бургас: Предлагаме преустановяване на присъствените учебни занятия за учениците в Бургас

Бургас. Ще отправим предложение до Министерството на образованието за това да бъдат прекратени присъствените образователни занятия за учениците в община Бургас. Това сподели пред публицисти доктор Георги Паздеров, шеф на Регионалната здравна ревизия (РЗИ), съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . Решението е било взето по време на съвещание на Общинския спешен щаб. Същото ще бъде препоръчано и по време на утрешното съвещание на Областния съвет по опазване на здравето, тъй че мярката да важи за учениците в целия Бургаски район.

Друго решение, което е било взето по време на днешното съвещание, е усилване на контрола по съблюдаване на противоепидемичните ограничения, който от на следващия ден ще се реализира взаимно с екипи на полицията.

„ От на следващия ден започваме масирани инспекции, като с изключение на за спазването на противоепидемичните ограничения, ще следим и за съществуването на „ зелени документи “ и за сходството им с документите за идентичност на проверяваните “, съобщи шефът на РЗИ – Бургас.

Д-р Паздеров уточни, че последната 14-дневна заболеваемост е достигнала 1004 случая на 100 000 души население. Свободни са 25% от леглата за пациенти с Коронавирус -19 – разкрити са 428 кревати, а свободните са към 100.

Както по-рано стана ясно, високата заболеваемост наложи и преустановяването на плановия банкет и на плановата оперативна активност в района, видно от на шефа на РЗИ – Бургас.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР