Бургас ще отбележи Световния ден на здравето и професионален празник

...
Бургас ще отбележи Световния ден на здравето и професионален празник
Коментари Харесай

Бургас ще отбележи Световния ден на здравето с Болница на открито

Бургас ще означи Световния ден на здравето и професионален празник на здравните служащи с акция по профилактика и предварителна защита измежду жителите и гостите на града. Кампанията ще е безвъзмездна и ще се състои на 7 април от 9:30 до 17:00 часа в особено самостоятелен здравен регион, който ще бъде ситуиран наоколо до постройката на общината. Там ще бъдат сложени седем здравни пункта и две коли за спешна помощ. Това разгласи на конференция доктор Стамен Пишев, ръководител на Сдружение " Младите лекари ", съобщи Българска телеграфна агенция. 

Всички искащи ще могат да съветват здравния си статус с лекари от разнообразни медицински специалности – кардиология, ендокринология, пулмология, неврология, ортопедия, очни и уши, нос, гърло заболявания болести. Д-р Пишев уточни, че акцията се реализира взаимно с локалната община и Медицинския факултет на университет " Проф. доктор Асен Златаров " в Бургас. Тя е под надпис " Болница навън ".

В една от шатрите студенти по медицина ще дават информация и ще вършат проява за оказване на първа здравна помощ, като сърдечен масаж и обдишване.  Ще се мери артериално налягане, кръвна захар, ще се прави електрокардиография, неврологични прегледи, скрининг за катаракта, за глаукома и зрителна заостреност, ще се изготвя също диетичен режим. Д-р Пишев помоли жителите, които имат проучвания от ортопедични прегледи, да ги носят.

" Кампанията ще продължи и по-късно, в границите на няколко месеца ще успеем да посетим всички пенсионерски клубове в Бургас, като ще създадем базов скрининг и профилактика, ще проведем анкета и здравна сказка на хората “, съобщи доктор Диан Господинов, заместител ръководител на сдружението.

Д-р Павел Минев от " Младите лекари " благодари на кмета за поддръжката на концепцията и показа, че задачата е да се резервира за оптимално дълго време най-ценното за всеки човек – здравето.

Студенти по медицина от Медицинския факултет към Университет " Проф. Д-р Асен Златаров " ще показват по какъв начин се оказва първа помощ при сърдечен арест и други незабавни положения.

Кампанията ще продължи до есента с пътуващи лекарски екипи, които ще посетят всички пенсионерски клубове в Бургас и ще разпространява здравословният метод на живот.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР